RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Різко падає важливий показник крові: Ляшко назвав особливість "Дельта"-штама

На сьогоднішній день 95% всіх виявлених випадків заражень на коронавірус в Україні припадають на штам "Дельта". Він небезпечний тим, що на 7-8 день після появи перших симптомів, у хворого може різко впасти сатурація.

Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Лікарі-інфекціоністи кажуть про певні особливості "Дельти" на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає з 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легенів", - уточнив Ляшко.

Нагадаємо, сатурація - це показник насичення крові киснем. Нормальні значення сатурації - від 94-96%, може доходити до 99-100%. 92-93 - це привід насторожитися. Якщо не доходить до 90 - потрібно терміново звернутися до лікаря.

Як писав "Апостроф", згідно з даними дослідження ефективності вакцин, вакцина Moderna є найефективнішою в боротьбі зі штамом "Дельта" - вона на 95% запобігає госпіталізації після зараження і на 92% захищає від реанімації.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я