RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Заразитися можна швидше: лікар розповіла про особливості "Дельти"

Зараз медики всіх країн стурбовані появою мутацій коронавірусу "Дельта" і "Дельта Плюс", які на 60% заразніше, ніж штами, що виникли раніше.

Про це заявила виконуюча обов'язки генерального директора Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталка Іванченко на брифінгу у вівторок, 5 жовтня.

"Раніше вважалося, що контактна особа, що перебуває в приміщенні одночасно з хворою людиною протягом 15 хвилин має високий шанс захворіти. Якщо говорити про Дельта-антиген, то достатньо всього 5-7 хвилин спілкування з хворим, щоб заразитися", - сказала вона.

Іванченко зазначила, що на "індійський" штам частіше хворіють діти та молодь. Що стосується симптомів, то це ураження органів слуху, травної системи та виникнення важких тромбозів. Водночас вакциновані двома дозами будь-якого з доступних препаратів, є на 80% захищеними від тяжкого перебігу COVID-19.

Раніше ми писали, що ця мутація також більш небезпечна для вагітних жінок, ніж первинний варіант COVID-19. Майбутнім мамам рекомендують обов'язкову вакцинацію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я