RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українців хочуть вакцинувати проти COVID-19 щорічно: МОЗ назвав серйозну причину

Вітчизняний МОЗ має намір 2022 року почати ревакцинацію населення від коронавірусу, однак відомство не розглядає запровадження третього бустерного щеплення для всіх категорій населення

Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив телеканалу "Рада".

"Ми плануємо використовувати повний курс ревакцинації в наступному році. Тобто, людина, яка отримала дві дози щеплення в 2021 році, такі ж дві дози повинна отримати у 2022-му", - пояснив Кузін.

При цьому зараз ведеться робота над рекомендацією бустерної вакцинації для людей з хронічними захворюваннями, які послаблюють імунітет. Масового впровадження додаткової дози для інших категорій населення не буде.

Чиновник припустив, що українцям доведеться робити щеплення щороку найближчі три-п'ять років, оскільки це нова інфекція для всього світу, і медики розуміють, що імунітет, сформований до коронавірусної хвороби, є тимчасовим.

Нагадаємо, ізраїльські вчені підтвердили високу дієвість третьої дози вакцини від коронавірусу. Третя доза препарату Pfizer призвела до збільшення антитіл у 50 разів у медичних працівників, які отримали щеплення через вісім місяців після другої дози.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Здравоохранение