RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Хворі з купленими сертифікатами заполонили українські лікарні: волонтер б'є на сполох

У лікарнях Одеси брак койко-місць для пацієнтів через велику кількість хворих з купленими COVID-сертифікатами.

Про це в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" розповіла волонтер, глава благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Новжевнікова.

За її словами, пацієнти, у яких критична сатурація 75-78, змушені лікуватися вдома, оскільки в медустановах не вистачає місць для госпіталізації.

"У порівнянні з весною стало більше хворих, які потребують кисня. Важкі хворі чекають місця в реанімаціях. Пацієнти з критичними сатураціями 75-78 - вдома, оскільки в лікарнях все зайнято. Всі пацієнти медустанов - невакциновані, іноді з купленими COVID-сертифікатами", - заявила Новжевнікова.

Нинішню ситуацію з ліжко-місцями в лікарнях волонтер назвала "повною катастрофою". Більш того, в Одесі немає місць і в реанімаційних відділеннях, через що заражені COVID-19 пацієнти змушені чекати своєї черги в терапії.

Новжевнікова сумнівається, що ситуацію поліпшить відкриття нових COVID-відділень, оскільки більшість хворих, яких госпіталізують з інфекцією, не отримували щеплень.

"З 600 пацієнтів 12 вакциновані, але з них двоє - з липовими COVID-сертифікатами. Всі 12-ть - старше 75 років з великим букетом хронічних захворювань. І тільки один летальний випадок - бабуся 82 років, з ішемічною хворобою серця, важким діабетом, інсулінозалежна. Решта, навіть дихаючи киснем, вийшли з цього стану і успішно виписалися. Ось така у нас статистика", - резюмувала волонтер в ефірі телеканалу.

Раніше ми розповідали, що в Україні за добу знову зафіксували понад 23 тисяч нових випадків зараження COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я