RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Нова мутація штаму "Дельта" підібралася до України: чим небезпечна і в яких 42 країнах її знайшли

До Українським кордонів підібралася нова мутація коронавірусу AY.4.2, попередником якої був Дельта-штам.

Про це свідчать дані порталу Outbreak.Info.

Так, станом на сьогодні, на Великобританію припадає 96 відсотків випадків інфікування AY.4.2. Данія і Німеччина мають по 1 відсотку кожна.

Крім цього про випадки зараження також повідомили в США, Ізраїлі та, що особливо небезпечно для України, в Російській Федерації.

У заяві міністерства Ізраїлю увечері 19 жовтня говорилося, що в країні підтверджено випадок AY 4.2, носієм якого був 11-річний хлопчик, який прибув з Європи.

Так само Росія повідомила про "одиничні випадки" інфікування громадян цим підваріантом штаму Delta. Зокрема в Москві і Підмосков'ї виявили три випадки зараження новою мутацією коронавіруса АУ. 4.2.

У США, станом на 25 жовтня, штам АУ. 4.2 виявлений в 32 штатах. В цілому по країні зареєстровано 130 випадків.

Згідно з Outbreak.Info, AY.4.2 був виявлений в цілому в 42 країнах світу, включаючи Канаду, Австралію, Японію і більшу частину Європи. Румунія має найвищий відсоток випадків AY. 4.2 після Великобританії.

Мутація AY.4.2 може бути на 10-15% заразнішою за "Дельту", заявили експерт Інституту Сенгера в Кембриджі Джеффрі Барретт і директор Інституту генетики в Університетському коледжі Лондона Франсуа Балу.

Варто зазначити, що сам штам "Дельта", за даними ВООЗ, вдвічі перевищує показники заразності початкового варіанту коронавірусу.

Раніше ми також повідомляли про те, що новий різновид штаму "Дельта" розповзається по планеті.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я