RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Спалах нової смертельної зарази в Китаї: скільки людей захворіло і що радять медики

У Китаї зафіксовано новий випадок зараження рідкісним штамом пташиного грипу. Він відрізняється високою смертністю та місцеві медики вкрай стривожені ситуацією.

Як повідомляє Центр охорони здоров'я Міністерства охорони здоров'я Китаю, для нерозповсюдження вірусу люди повинні дотримуватися суворої особистої гігієни, гігієни харчових продуктів і гігієни навколишнього середовища.

Новий штам виявили у 66-річного чоловіка із провінції Хунань. Це фермер, який мав контакт із живими свійськими птахами. Про перші симптоми стало відомо 25 вересня, а через два дні його доставили в лікарню. Нині він у критичному стані.

З 2014 року в країні зареєстрували 49 випадків захворювання людей на пташиний грип A (H5N6).

Медики радять усім, хто вирушив у регіоні, де було виявлено вірус, уникати відвідування вологих ринків, ринків живого птаха чи ферм. Також людей просять відмовитися від покупки живого або нещодавно забитого птаха і не торкатися до свійської птиці/птахів або їх посліду.

У разі появи симптомів слід повідомити лікаря історію своїх поїздок для оперативної діагностики та лікування потенційних захворювань.

Також у відомстві опублікували такі рекомендації:

  • Уникайте дотику до свійської птиці, птахів, тварин або їх посліду;
  • Купуючи живих курчат, не чіпайте їх та їх послід. Вимийте яйця миючим засобом, якщо вони забруднені фекаліями, відразу ж готуйте та вживайте яйця.
  • Яйця потрібно добре варити, поки|доки| білок і жовток не стануть твердими. Не їжте сирі яйця і не вмочуйте приготовлену їжу в соус із сирими яйцями. Курчат потрібно ретельно готувати. Якщо з приготовленого птаха тече рожевий сік або середня частина її кістки все ще червона, птаха слід приготувати ще раз до повної готовності;
  • Часто мийте руки, особливо перед тим, як доторкнутися до рота, носа чи очей, перш ніж брати їжу або приймати їжу, а також після відвідування туалету, торкання громадських об'єктів або обладнання, таких як поручні ескалатора, панелі керування ліфтом або ручки дверей.
  • Носіть маску при появі лихоманки або респіраторних симптомів, при зверненні до лікарні або клініки, або при догляді за пацієнтами з лихоманкою або респіраторними симптомами.

Нагадаємо, раніше китайські вчені попередили про можливу пандемію ще однієї вірусної хвороби.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я