RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Хворіють на ковід частіше і важче: педіатр пояснила, чи потрібна вакцинація дітям

Поширення "Дельта"-штаму COVID-19 в Україні призвело до зростання кількості заражень у дітей та підлітків, яких теж потрібно вакцинувати, щоб не допустити тяжкого перебігу хвороби або навіть летальних випадків.

Про це в ефірі програми Апостроф Live на Апострофі TV розповіла лікар-педіатр, засновниця центру "Педіатрія з любов'ю" Лідія Бабич.

Вона нагадала, що рік тому медики казали: діти майже не хворіють чи хворіють у легкій формі, і вони не є групою ризику. Однак через "Дельту" діти хворіють дедалі частіше і важче.

“На жаль, ми не можемо зараз вакцинувати всіх дітей. Щоб їх захистити, в сім'ї має бути створено імунний прошарок вакцинованих дорослих. До того ж, в Україні дозволена вакцинація дітей з 12 років. Зараз ми бачимо, що цей вік щеплення продовжує знижуватись, і я вважаю, що це дуже добре", - зазначила Лідія Бабич.

За її словами, вакцина проти коронавірусної інфекції не різниться від будь-якої іншої інактивованої вакцини і її не варто розглядати як особливо небезпечну, яка загрожує стану здоров'я.

"Я як практикуючий лікар, який бачить хворих дітей щодня, закликаю всіх — треба захищатися від інфекції, а не від вакцини. Давайте не намагатися врятуватися від вакцинації, бо це не є загрозою для вашого здоров'я, на відміну від інфекції", – додала педіатр.

Вона підкреслила, що COVID-19 не можна порівнювати вітрянкою, кашлюком чи іншими знайомими інфекційними хворобами, оскільки має непрогнозований перебіг. Вона може призвести до загибелі пацієнта, і вакцина не настільки небезпечна.

"Тому я дуже вітаю початок щеплення дітей більш раннього віку, я чекаю, коли це почнеться в Україні. Я рада своїм маленьким пацієнтам пропонувати цю вакцинацію, коли в мене буде така можливість", - додала Лідія Бабич.

Більше читайте на "Апострофі" в інтерв'ю: Діти перейшли в груп у ризику, вони хворіють на коронавірус частіше і важче - лікар-педіатр

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Здравоохранение