RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Жодних шприців: вчені розробили нову технологію щеплень проти COVID-19

Австралійські вчені успішно розробили метод проведення щеплень за допомогою безболісного "пластиру". Винахід був зроблено для тих, у кого фобія голки.

Про це повідомляє News.cn.

За їх словами, для цього вони використовували пластир "з мікрочіпом високої густини" (HD-MAP), який після нанесення на шкіру реципієнта дозволяє наносити тисячі мікроскопічних проекцій.

Дослідник Девід Мюллер зі Школи хімії та молекулярної біології зазначив, що початкове тестування було здійснено на мишах з використанням вакцини COVID-19 американського виробництва.

Переваги цієї технології полягають в її здатності вводитися самостійно, вакцинувати людину однією дозою та зберігати за різних температур.

"Це може стати великим благом для глобального розгортання вакцинації, особливо в країнах, що розвиваються, де не вистачає лікарів і приміщень для охолодження вакцин", - зазначили вчені.

Більше того, пластир також може застосовуватися до вакцин від поліомієліту, лихоманки денге та грипу.

Раніше ми писали про те, чи потрібна вакцинація перехворіли на Covid-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я