RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Тяжко їсти і пити: лікар вказав на особливі симптоми "Дельта"-плюс

Завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Сергій Дубров розповів головні симптоми "Дельта"-плюс.

Про це повідомляє Коронавірус_інфо.

Нова мутантна форма коронавірусу, яку називають "Дельта"-плюс, активно поширюється світом. Крім того, багато людей з коронавірусною хворобою почали скаржитися на сильну нудоту, через що хворим важко харчуватися та пити.

За словами лікаря, це дуже погано, оскільки для зменшення інтоксикаційного синдрому потрібно вживати багато рідини.

Основні симптоми COVID-19 майже не змінилися:

·підвищена температура;

·м'язовий біль;

·втома;

·ускладнене дихання.

"Під час останньої хвилі менша кількість хворих втрачає почуття нюху та смаку, ніж було раніше. Збільшилася кількість людей із розладом шлунково-кишкового тракту. Як правило, такий симптом частіше зустрічається у дітей", - зазначив Сергій Дубров.

Також лікар розповів, що через штам "Дельта" стан пацієнтів може дуже різко погіршитися і буквально через кілька днів із відносно стабільного перейти до критичного.

Раніше ми писали, що Україна встановила антирекорд зі смертей від Соvid-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я