RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Україну чекає медичний колапс: лікар б'є на сполох через ситуацію в ковідних лікарнях

Найближчим часом щоденна кількість госпіталізацій із COVID-19 може зрости до 8 тисяч, що призведе до медичного колапсу в регіонах.

Про це у коментарі ТСН заявив головлікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Незважаючи на те, що РНБО прогнозує пік захворюваності на COVID-19 лише через три-чотири тижні, Україна може зіткнутися з 6-8 тисячами госпіталізацій на добу, а 20 тисяч офіційних щоденних заражених відповідають реальним 100 тисячам випадків інфікування в країні.

Тарас Жиравецький застерігає, що до такого потоку пацієнтів українські міста не готові.

"Не готове жодне місто. Це зараз не тільки в Каховці, а й у багатьох містах розгортатимуть мобільні шпиталі для хворих на COVID-19. Зараз Львів намагається доробити ще 300-400 ліжок, а це певною мірою важко. У цій ситуації ще невідомо, як Київ відреагує, тому що, наскільки мені відомо, з неофіційної інформації, що Олександрівська лікарня є достатньо заповненою, тобто всі "ковідні" місця зайняті", - наголосив головлікар у спілкуванні з журналістами.

На думку фахівця, медичний колапс, викликаний нестачею койко-місць, персоналу та кисню, почнеться точково найближчим часом.

Раніше ми розповідали, що Україна встановила антирекорд зі смертності від COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я