RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Зробите лише гірше: Комаровський зруйнував популярні міфи про лікування застуди

Відомий український педіатр Євгеній Комаровський розповів, якими методами лікування варто нехтувати в період сезонних захворювань.

Він на особистій сторінці в Insagram заявив, що народні процедури лише шкодять здоров'ю.

За його словами, ні оксилінова мазь, ні бальзам "Зірочка", ні продукти бджільництва не здатні захистити людину від респіраторних вірусів.

Також доктор звернув увагу на "фуфломіціни", так звані "блокатори вірусів", які зараз активно рекламують.

Крім того, Комаровський противник "бабусиного" методу, коли по квартирі розставляють блюдця з нарізаною цибулею. Він зазначає, що така процедура може навіть погіршити стан хворого, оскільки насичений запах цибулі лише збільшує кількість мокротиння, провокує кашель та спазм бронхів.

"Друзі, не уподібнюйтеся дикунам! Жодна цибуля, ніякий часник, ніякі намисто-амулети не здатні відлякати віруси від вас і ваших дітей!", - резюмував Комаровський.

Раніше Комаровський розповів, як лікуватися від ковіду вдома.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я