RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Без локдаунів та карантинів: імунолог розповів, коли Україна повернеться до звичайного життя

Американський імунолог Центру контролю захворювань Умід Шарапов розповів, за яких умов наша країна зможе уникнути тривалого карантину.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Шарапов згадав історію інших інфекцій, які вражали багатьох людей. Так, він навів приклад віспу, яку вдалося перемогти за допомогою вакцини.

За його словами, 80-90% мешканців мають бути вакциновані, тоді Україна повернеться до звичайного життя.

"Коли більшість буде захищено, вірус не зможе знайти чутливих людей до себе, йому важко буде знайти людей, які не вакциновані, у яких немає антитіл ми повинні згуртуватися, у нас спільне одне завдання, ми всі хочемо повернутися до того способу життя, який був до пандемії – бути вільними, подорожувати, проводити час зі своїми коханими, дорогими людьми та друзями", - зазначив імунолог.

Більше того, Шарапов заявив, що діти теж мають бути вакциновані. Він послався на наукові дослідження, які показали, що вакцина є безпечною для дітей.

"Зараз в Україні дозволили використати вже з 12 років. Якщо батьки хочуть вакцинувати, потрібно вакцинувати, тому що таким чином ви не лише захищаєте свою дитину, а й також своїх оточуючих", - підсумував він.

Раніше "Апостроф" писав, що екс-міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька розповіла, в якому разі може бути скасування масок та локдауну.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я