RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

МОЗ покарає лікарів-антиваксів: що загрожує противникам щеплень

Міністерство охорони здоров'я готує санкції для сімейних лікарів з найнижчим відсотком вакцинованих пацієнтів.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, ідея відстежувати лікарів, у яких малий відсоток щеплених від коронавірусу пацієнтів, виникла після того, як помітили, що деякі сімейні лікарі зовсім не мають щеплених пацієнтів.

"Дійсно, не всі сімейні лікарі ефективно пропагують вакцинацію. Це правда, що в деяких областях є такі (сімейні лікарі), які мають нульові показники вакцинації своїх пацієнтів. Коли ми на це звернули увагу, виникла ініціатива створити дашборди (онлайн доступ до баз даних), щоб ідентифікувати лікарів, які не проводять роботи на належному рівні", - сказав він.

Такі лікарі не дзвонять своїм декларантам, не інформують їх про вакцини та не запрошують на вакцинацію.

"Іншими словами, вони не виконують вимоги наказу МОЗ №504 про порядок надання первинної медичної допомоги. Наразі ми працюємо над інформаційною просвітницькою роботою для лікарів", - додав санлікар.

Він також зазначив, що на антивакцинаторів серед лікарів очікують санкції.

"Ініціюватимемо застосування санкцій. Основна санкція, яка може бути - це припинення контракту НСЗУ з таким медичним працівником через порушення ним порядку надання первинної медичної допомоги", - підкреслив Кузін.

Раніше ми писали, у чому проблема виплат "Вовиної тисячі" на селі.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я