RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Вовина тисяча": у чому проблема із виплатою грошей на селі

Анонсована президентом Володимиром Зеленським виплата 1000 гривень за вакцинацію проти COVID-19 та способи використання цих грошей викликають питання, особливо на селі.

Сайт "Апостроф" спробував розібратися у проблемі.

Річ у тім, що на "живі" гроші розраховувати не варто, адже "Вовину тисячу", як охрестити ініціативу президента пересічні українці, можна буде витратити лише на послуги креативної сфери, абонементи до спортзалів та квитків на поїздки та перельоти всередині України. Адже саме ці сфери найбільше постраждали від карантинних обмежень, відповідно їх потрібно підтримувати гривнею.

"Це буде певний ваучер чи сертифікат, чи депозит – називайте як хочете – на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, подорожі та спорт", - зазначив прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров.

Очевидно, що вакциновані українці у віддалених населених пунктах країни, де на все село кілька магазинів, не зможуть витратити гроші, наприклад, на абонементи до спортзалу чи квитків до театру, адже там їх просто немає. От і заощадження.

Окрім того, поки не зрозуміло - із допомогою яких саме технічних механізмів влада зафрахтує ці гроші за спортом, креативом і транспортом.

Більше про проблему читайте у статті на "Апострофі": Шкода було 1000 гривень влітку? Чому "Вовина тисяча" вже не врятує