RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні від COVID-19 помруть ще десятки тисяч людей: НАН дала тривожний прогноз на кінець 2021 року

До кінця 2021 року офіційна кількість жертв COVID-19 в Україні може досягти 100 тисяч, а реальні цифри смертності будуть щонайменше вдвічі вищі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Голова робочої групи Національної академії наук України з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, член-кореспондент НАН України Ігор Бровченко пояснив, чи пройшла наша країна пік смертей від COVID-19. За його словами, останні три-чотири дні смертність в Україні не зростає. І хоча вчені ще не можуть однозначно стверджувати, що смертність пішла на спад, але можна сказати, що вона (смертність – "Апостроф") вже припинила зростання.

Також Бровченко зазначив - у НАН України очікують, що до січня 2022 року продовжуватиметься спад до показників, які були у серпні-вересні. Глава робочої групи наголосив, що у 2021 році вже 57 тисяч людей померли через COVID-19 – це дані офіційної статистики станом на 15 листопада.

е ще не кінець. До кінця року, скоріше за все, буде ще 15-20 тисяч нових офіційно підтверджених смертей. Тобто до кінця року загальне число жертв від початку епідемії COVID-19, за офіційними даними, може сягнути до 90-100 тисяч смертей. Це найбільш реалістичний сценарій", - зазначив Бровченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні збираються посилювати покарання за підробку COVID-сертифікатів .

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина