RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Статистику занижено в рази: скільки насправді українців перехворіло COVID-19

В Україні реальне число громадян, які перехворіли на коронавірус, перевищує вказане в офіційній статистиці щонайменше вдвічі.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

За словами Паніотто, насправді приблизно 7 мільйонів українців реально перехворіли на COVID-19, тоді як за офіційними даними перехворіло 3,3 мільйона громадян країни. Він зазначає - таких висновків у КМІС дійшли на підставі даних соціологічного опитування, проведеного у квітні поточного року.

"Ми проводили дослідження, в якому питали, перехворіли люди на коронавірус чи ні. Тих, хто сказав, що перехворіли, ми питали, чи знають вони це за аналізами, чи просто так вважають" , - пояснив Паніотто.

Він додав: якщо спиратися на кількість респондентів, які заявили, що хворіли, то реальна цифра захворювань може в чотири рази перевищувати офіційну. Втім, соціолог зазначив, що остаточні висновки слід робити, спираючись на кількість людей, які підтвердили захворювання за допомогою тестів.

Читайте також на "Апострофі" - Антиваксів треба переконувати: вакцина або смерть – доктор медичних наук.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина