RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Здоров'я

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

23 березня

22 березня

21 березня

20 березня

19 березня

18 березня

16 березня

15 березня

Всі новини

В Україні різко впала кількість хворих на ковід: медик пояснив "фокус"

В Україні різко скоротилася кількість нових зареєстрованих випадків захворювання на коронавірус, але радіти рано - причина може бути в тому, що стали робити менше тестів на Covid-19.

Таку думку висловив радник мера Львова з медичних питань лікар Тарас Жиравецький у новому ролику на своєму YouTube-каналі.

Медик пояснив зменшення кількості нових випадків коронавірусу "дуже цікавим фокусом".

"Тобто у нас раніше проводилося до 130 тисяч тестів на добу, а минулої доби (20 листопада, — "Апостроф") було проведено 60 тисяч тестів. Тому відповідно у нас дійсно кількість нових випадків опустилася до 10 тисяч. Єдине, що видає неідеальну статистику, – те, що у нас 4 тисячі нових госпіталізацій на добу", – пояснив Жиравецький.

Лікар також закликав тих, хто нещодавно зробив щеплення від коронавірусу, не забувати, що на вироблення імунітету потрібен час. Він виробляється через 14 днів після введення другої дози.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто розповів, що реальна статистика з коронавірусу в Україні занижена в рази.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я