RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

На Україну може чекати новий пік заражень COVID-19: лікар назвала терміни

Україну незабаром може чекати нова хвиля коронавірусу, незважаючи на те, що нинішня йде на спад.

Про це "Апострофу" розповіли лікарі-епідеміологи.

За останніми прогнозами робочої групи НАН України з питань математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу, більшість регіонів нашої країни, окрім Закарпатської та Кіровоградської областей, пройшли пік захворюваності. Водночас поступово падає і смертність.

Вчені припускають, що з 24 по 30 листопада в середньому буде по 13-13,8 тисячі нових випадків на день, а з 1 по 7 грудня - 10-11 тисяч. Однак розслаблятися ще рано - нова хвиля може розпочатися вже в другій половині грудня.

"Європейські країни близько місяця тому теж пройшли пік. Зараз у них зростання. Ми теж проходимо пік, зараз у нас фіксується спад. Але наприкінці грудня-середини січня, коли люди повернуться з канікул та відпусток, в Україні також може бути новий підйом", – сказала "Апострофу" епідеміолог Людмила Мухарська.

Читайте матеріал повністю: Європа б'є ковід-рекорди: чому не рятує вакцина і на що чекати Україні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я