RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Мутації насторожують: ВООЗ пояснила небезпеку нового штаму коронавірусу

У п'ятницю, 26 листопада, Всесвітня організація охорони здоров'я встановила, що новий штам коронавірусу, ймовірно, буде поширюватися по всьому ЄС. Також він має вищий ризик повторного зараження.

Про це повідомляє Reuters та BBC.

За словами медиків, з появою нового штаму ефективність вакцин може бути не така висока, а природний імунітет людини знижений.

У заяві ВООЗ йдеться про те, що новий штам віднесли до таких, чиї мутації насторожують. Йому надали ім'я за грецьким алфавітом "Омікрон".

Раніше "Апостроф" писав, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала призупинити авіасполучення з ПАР після того, як там був виявлений новий штам коронавірусу з великою кількістю мутацій.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я