RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Новий штам "Омікрон" порівняли з вірусом Ебола: у чому його небезпека

Варіант коронавірусу B.1.1.529 може бути таким же небезпечним, як і вірус Ебола. Також штам "Омікрон" може бути таким же заразним, як і "Дельта", а можливо, і більш заразний.

Про це повідомив голова Всесвітньої медичної асоціації (WMA) Франк Ульріх Монтгомері, повідомляє "Stimme.de".

За словами фахівця, його дуже непокоїть небезпека та заразність нового штаму коронавірусу. Монтгомері порівняв його з вірусом Ебола та небезпечним варіантом ковіда "Дельта".

За його словами, "Омікрон" дуже швидко поширюється. Через нього, можливо, доведеться вакцинуватись щороку.

Крім того, Всесвітня організація охорони здоров'я на екстреній нараді назвала новий штам, що "викликає занепокоєння", а також вважають, що він легше передається, ніж вкрай заразний варіант коронавірусу "Дельта".

Новий штам "Омікрон" виявили вперше 23 листопада у ПАР та Ботсвані. За даними епідеміологічного центру ПАР, близько 90% нових випадків захворювання на коронавірус у провінції Гаутенг, де захворіло 77 пацієнтів, викликані "Омікроном". Крім того, вірус міг поширитися і в 8 інших провінціях ПАР.

25 листопада зафіксували перший випадок за межами ПАР – в Ізраїлі. Пацієнт прибув із Малаві.

Нагадаємо, науковці розповіли про "підступну" поведінку штаму "Омікрон".

Раніше ми також повідомляли про те, що ВООЗ пояснила небезпеку нового штаму коронавірусу.

Читайте також матеріал "Апострофа": Багаторазове введення вакцини від ковіду може призвести до наслідків – імунолог Борис Донський

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: