RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Україна вводить карантин через "Омікрон": після яких країн туристи підуть на ізоляцію

У понеділок, 29 листопада, Кабінет міністрів України на нараді прийняв рішення про ведення карантину через нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Карантин стосуватиметься тих, хто приїхав з країн, де виявлено "Омікрон". Українці мають пройти самоізоляцію після повернення додому.

"Не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території певних країн Південної Африки (Південно-Африканська Республіка, Республіка Ботсвана, Зімбабве, Намібія, Королівство Лесото, Королівство Есватині, Республіка Мозамбік) протягом 14 днів. надалі список країн може бути розширений", - наголосив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Також чиновник заявив, що українці, які знаходяться на території зазначених країн, повинні чітко дотримуватись протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіна, Лесото, Мозамбіку, Намібію та Зімбабве, - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" писав, відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, як виник новий штам коронавірусу Омікрон.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я