RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Не більш небезпечний, ніж "Дельта"? Професор розповів про сценарії розвитку штаму "Омікрон"

Новий варіант коронавірусу "омікрон" був виявлений в Південній Африці 9 листопада 2021 року. Минулого тижня він став відомим на весь світ. За цей час він уже встиг "наробити шуму". Деякі експерти стверджують, що він може бути небезпечнішим, ніж його індійський попередник "дельта". Проте з такою думкою погоджуються не всі вчені.

В інтерв'ю виданню "Комсомольская правда" професор-вірусолог, доктор медичних наук, головний науковий співробітник НДЦ імені Гамалії Анатолій Альтштейн заявив, Що новий штам коронавірусу "омікрон" характерний зниженою патогенністю. У зв'язку з цим він може виявитися не більш небезпечним, ніж "дельта".

Натомість, за словами професора, "омікро" дуже активно поширюється. Це може сприяти тому, що він майже повністю витіснить "дельту" . Але це ще невідомо. Остаточні висновки можна буде зробити лише через якийсь час.

"Варіант "дельта" поширювався не так швидко. Його виявили у листопаді 2020 року, а переважним у світі він став до травня-червня 2021-го. Тобто минуло майже півроку", - сказав Альтштейн.

На думку Альтштейна, це свідчить про те, що "омікрон" викликатиме менше ускладнень. У зв'язку з цим кількість летальних наслідків теж зменшиться.

Таким чином, цей вірус перейде в розряд звичайних сезонних ГРВІ.

Альтштейн нагадав, що хворі на "омікроно" жителі ПАР переносили хворобу на ногах, а смерті через неї поки не фіксувалися.

Раніше ми також повідомляли, що штам "Омікрон" продовжує розповзатися по світу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я