RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Пахан прикидається припадочним: Путін використовує G20, щоб шантажувати Захід

Російський політолог пояснив активність Кремля напередодні саміту "великої двадцятки"

Російський політолог пояснив активність Кремля напередодні саміту "великої двадцятки" На саміті G20 Володимир Путін буде шантажувати Захід в питаннях України та Сирії Фото: EPA/UPG

4-5 вересня в китайському Ханчжоу відбудеться щорічний саміт G20. Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що спроби Кремля проштовхнути на саміті свій порядок денний щодо українського питання можна вважати скоріше невдалими. У будь-якому разі запланована Москвою зустріч в урізаному нормандському форматі, без Порошенка, не відбудеться. Особливо образливим для Росії це виглядає порівняно з її успіхами на сирійському напрямі. Також Піонтковський пояснив, чому в пропозиції Леоніда Кравчука організувати розмову президентів України і Росії є сенс. Адже Порошенко, риторика якого відносно РФ стала набагато жорсткішою, зможе сказати в обличчя Путіну все, що про нього думає.

На G20 Путін буде намагатися позиціонувати себе в найбільш вигідному світлі у двох конфліктах — в Україні та Сирії. Щодо України, ми всі пам'ятаємо ту істерику, яку влаштувала Москва після свого абсолютно халтурного Гляйвица. "Українські терористи в Криму", "виходимо з Нормандського формату", "не забудемо, не пробачимо загибель наших військовослужбовців". Дуже швидко з'ясувалося, що все це було якоюсь абсолютно примітивною провокацією.

Але деякий час Москва все ж мусирувала інформацію, що в рамках G20 буде зустріч не Нормандської четвірки, а лідерів Франції, Німеччини і Путіна. Що, звичайно, з боку Франції і Німеччини було б абсолютно образливим викликом щодо України. Тому що до цього планувалося, що саме зустріч у стандартному Нормандському форматі — тобто з участю Порошенка — відбудеться в Китаї. Ну, слава Богу, кілька днів потому з'ясувалося, що до такої ганьби Німеччина і Франція не дійдуть. Хоча двосторонні контакти Путіна і з Меркель, і з Олландом не виключені. Тож тут Москва зазнала швидше поразки, що зумовлювалось цілком фарсовою постановкою всієї цієї історії про "українських терористів".

Щодо Сирії, то догоджання Америки перед Путіним і Лавровим є просто дивним! Москва в Сирії абсолютно очевидно займається не боротьбою з ІДІЛ, а фізичним знищенням опозиції, що орієнтується на Захід. І, крім того, винищенням з повітря цивільного населення Алеппо. За останніми даними правозахисних організацій, в результаті акцій російських ВКЗ вже вбито кілька тисяч чоловік.

А цей клінічний ідіот Керрі ніяк не може відмовитися від зустрічей з Лавровим, бігає по всьому світу з цим Ріббентропом і весь час захопленим тоном вигукує : "О, Сеергей, Сеергей! Як конструктивно ми поговорили з Сеергеєм!" Блакитна мрія Москви — разом з американцями побомбардувати Алеппо. Сьогодні знову поширювалася інформація про подібні плани, і американці змушені були її спростувати.

Кремль хоче пов'язати американців із собою кров'ю, спільними військовими злочинами. Тим самим убезпечити себе від майбутнього Гаазького трибуналу: "Ну як же! Адже ми разом з американцями бомбили!" Думаю, певною перемогою Москви на сирійському напрямі є згода Обами зустрітися з Путіним. Але знову ж таки було підкреслено, що це буде неформальна зустріч на полях "Великої двадцятки".

На саміті Росія буде шантажувати Захід: "Якщо ви не погодитеся на нашу інтерпретацію Мінських угод і не змусите Україну прийняти її, будемо шукати інші рішення, в тому числі військові". Думаю, до такого божевілля, як реальна війна, Москва не готова. Однак такого масштабу навчань і перевірок не було, наскільки я пам'ятаю, з часів вторгнення в Чехословаччину в 1968 році. Більше того, з 1945 року не було і тотальної перевірки функціонування цивільних міністерств в умовах військового часу, яка нині проводиться. Понти розвалені максимальні з метою залякати Захід. Вся путінська агентура від "кіссенджерів" до "штайнмайєрів" вже включилася на повну: мовляв, не треба ображати цих росіян, а то вони взагалі чорт знає, що можуть наробити.

У розмові Порошенка з Путіним напряму, який пропонує екс-президент України Кравчук, є сенс. Завжди корисно лідерам країн поговорити відверто. Порошенко зможе сказати Путіну все, що він про нього думає. Між іншим, я звернув увагу, що під час святкування Дня незалежності України риторика українського президента була значно жорсткішою, ніж раніше. Він говорив, що два роки триває війна, і це реальність, з якою потрібно рахуватися. І злочинці, які її розвязали, повинні відповісти за це. От нехай те ж саме скаже і Путіну. Нехай скаже, що Україна ніколи не піде на зміну своєї Конституції і знищення своєї держави заради примх кремлівського пахана. Тому що зрозуміло, що Москві потрібен не Донбас і навіть не Крим, а вся Україна.

Читайте також

Холодний розрахунок: як НАТО готується до війни з Росією

На Заході бачать загрозу з боку Росії і вже починають готуватись до боротьби

Космічні яйця: як Захід злякався однієї російської ракети

На Заході активно мусують йому ядерну загрозу з боку Кремля

У Конгресі відбувається жахливий спектакль - екс-радник Байдена Майкл Халцель

Для України все упирається під час, бо чекати кілька місяців Київ не може