RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ворог Путіна назвав його головну мету в Україні

Російський опозиціонер Костянтин Боровий вважає, що мета президента Росії - заморозити конфлікт на Донбасі, кроком до цього може стати саміт в "нормандському форматі" в Парижі .

Про це повідомляє "Апостроф".

"Заморозити конфлікт - це мета Путіна. Він хоче перетворити його в хронічну хворобу, територію, за допомогою якої можна впливати на міжнародну політику, управляти процесами, як це було з Абхазією, з Придністров'ям, Південною Осетією, і займатися політичними провокаціями. Придністров'я давно перетворилося на "сіру зону", де існує наркотична транзитна зона - немає ніяких сумнівів, що її використовують кремлівські спецслужби, як Донбас використовувався для торгівлі зброєю", - вважає Боровий.

За його словами, будь-який заморожений конфлікт вигідний Путіну.

"Коли в Абхазії, де теж бандити при владі, виникла складна ситуація, - кількох бандитів вбили - поставили тих, хто був потрібен Кремлю. На Донбасі, коли один з бандитів підім'яв під себе занадто багато фінансових потоків, його підірвали в ліфті. Зрозуміло, що це російські спецслужби розбиралися", - заявив опозиціонер.

Він вважає, що наявність такої сірої зони, як ОРДЛО, - спосіб для російської армії отримувати додаткове фінансування.

"Як бачите, у цій ситуації дуже багато інтересантів. У свій час Росія стала головним покупцем української зброї. Крім того, всі знають історію зі Свинарчуком. Значить, це було вигідно російським групам і в Україні. Українські спецслужби перетворилися в торговельні організації, майже як в кінці 1990-х ФСБ в Росії - коли феесбешники почали торгувати нафтою, а потім забирали організації конкурентів собі. Я часто буваю в Одесі і бачив, що там відбувалося щось подібне ", - розповів політик.

Повний текст інтерв'ю читайте тут: Є найефективніший спосіб вирішити проблему окупації Донбасу і Криму - Костянтин Боровий