RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вбивство "Лісника" в 2015 році: легендарний підполковник заявив про причетність Банкової

Ліквідація співробітника ГУР Міноборони Олега Мужчиля, більше відомого у ветеранських колах як "друг Лісник", у 2015 році Службою безпеки Україні - це політичне вбивство.

Про це заявив підполковник ЦСО "Альфа" Андрій Дубовик – один з героїв російсько-української війни в інтерв'ю Геннадію Друзенко.

"Як повинен він (Мужчиль - ред) був відреагувати, коли озброєні люди заходять по бєспрєдєлу? Він відреагував як воїн - вбив одного і поранив другого співробітника СБУ... Але коли почув що це "Альфа", кинув зброю і сказав я здаюсь. І тут виникла затримка. Не знали як робить далі", - розповідає підполковник.

За його словами, працівники СБУ подзвонили на базу, щоб отримати вказівку.

"Поступила вказівка на ліквідацію. Я не можу сказати точно, хто давав. Але на базі був представник адміністраці президента. За словами очевидців був Таранов, був Устіменко (командир "Альфи", він керував операцією), був якийсь звязок с Банковою... Це було політичним вбивством", - констатував Дубовик.

Нагадаємо, Олега Мужчиля вбили пізно увечері 9 грудня 2015 року. В січні 2016 року у "справі Лісника" було затримано росіянку Анастасію Леонову.