RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Електрогриль - вибір тих, хто любить смачно їсти

новини компаній

Їжа на грилі, чи то соковитий стейк, риба чи овочі, не просто так має величезну армію шанувальників. Такі страви не приготувати на звичайній сковорідці. Однак гриль – це особливе кулінарне обладнання, яке не встановиш на звичайній кухні. Альтернативою традиційному формату може стати лише електрогриль.

Переваги електричного грилю

Основне - це можливість запускати його, коли захочеш. Потрібен лише доступ до розетки. Вугілля, газ, розпалювання, дрова – це все залишимо для вугільних та газових моделей. Звичайно, в ароматі диму є своя естетика, але вона доречна та зручна далеко не завжди.

Електричний гриль оптимально встановлювати на терасі чи веранді, де є потік свіжого повітря. Але якщо на вашій кухні встановлено потужну витяжку, то електричний гриль можна запускати і в домашніх умовах.

Доглядати його просто - достатньо протирати робочу поверхню і зливати жир, який накопичується в спеціальному контейнері. При необхідності гриль можна сховати у шафу, оскільки побутові моделі не займають багато місця.

У плані приготування їжі гриль, що працює від електрики, практично не відрізняється від вугільних та газових моделей.

Як вибрати електричний гриль

Електричні грилі мають кілька базових критеріїв вибору. Не будемо брати до уваги бренди – це суб'єктивний фактор.

Вся категорія електрогрилів ділиться на три групи – грилі з однією робочою поверхнею (відкритого типу), з двома поверхнями, які одразу смажать їжу з двох сторін (закритого типу) та безконтактні грилі – такі можна побачити у закладах із шаурмою.

Більшість електричних грилів для дому – портативні. Тобто ви можете переносити їх з місця на місце або возити на спеціальній столику. Стаціонарні грилі – це промисловий формат для громадського харчування.

Потужність побутових приладів коливається в діапазоні від 1 до 2 кВт. Великі та промислові грилі можуть бути набагато потужнішими.

Поверхні, на яких готується їжа, можуть бути як з алюмінію, так і чавуну. Рідше трапляються грилі зі склокерамікою. Поверхня також може бути гладкою або рифленою – це справа індивідуальної естетики та смаку. Головне, щоб поверхня була покрита антипригарним покриттям.

Додатковий параметр електричний грилей – це контроль температури, а також індикатори, що показують оптимальну температуру для смаження. В іншому функціонал приладів майже не відрізняється.

Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter