Збираєтеся відзначати 8 Березня в домашній атмосфері і поки не вирішили, які закуски приготувати на святковий стіл? Ми вирішили спростити вам цю задачу. І зібрали кращі ідеї простих і смачних страв для цього весняного дня.

Почнемо з класики. В якості закуски ідеально підійдуть канапе. Для їх приготування ви можете використовувати практично будь-які продукти. Наприклад, можна зробити частину канапе з білим хлібом, вершковим сиром і червоною рибою. Інші можна приготувати з темним хлібом, якимось м'ясом і помідорами чері. Також відмінно підійдуть оливки, різні соуси і пасти, креветки, сир з пліснявою, огірочки.

picture Фото: kopilpremudrosti.ru

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Якщо ви хочете зробити закуски без хліба, можна просто нанизати на маленькі шпажки сир, виноград, оливки, м'ясо, помідори черрі або невеликі шматочки риби. Сполучення можна вибирати абсолютно будь-які, тут варто спиратися на свій особистий смак і фантазію.

picture Фото: supercook.ru

Ще один простий і красивий варіант - салати і паштети в маленьких кошиках. Такі кошики можна як приготувати самостійно, так і просто купити в практично будь-якому продуктовому супермаркеті. В якості начинки можна використовувати курячий паштет, сирний крем із зеленню, будь-який салат або ж ікру, печінковий мус, або навіть щось солодке. Наприклад, збиті вершки і нарізані фрукти або ягоди.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

picture Фото: img.povar.ru

Переходимо до солодкого. Відмінний варіант - полуниця в шоколаді. Приготувати її простіше простого, для цього потрібно просто помити ягоди, розтопити шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Потім занурити кожну ягоду в шоколад і покласти застигати на папір для випічки. Щоб шоколад краще застиг, слід відправити десерт в холодильник приблизно на 30-40 хвилин. Також можна присипати десерт кокосовою стружкою або дрібно нарубаними горішками. Якщо ви не любите полуницю, можна виконати все те ж саме і з іншими ягодами або фруктами.

picture Фото: grandkulinar.ru

Ще один цікавий рецепт фруктового десерту - фрукти в карамелі. У Китаї це блюдо називається "тангулу". Для його приготування потрібно взяти ягоди або фрукти (великі фрукти краще нарізати на часточки), розтопити в невеликій каструлі склянку цукру з ложкою вершкового масла, потім занурити кожен фрукт або ягоду в карамель і трохи потримати на шпазі, щоб карамель застигла. Готово!

picture Фото: steemitimages.com

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.