Окрім класичної шарлотки, є безліч цікавих пирогів, які готуються швидко та не потребують дорогих продуктів. Нещодавно український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом випічки з додаванням манної крупи.
На своєму сайті Клопотенко розповів, що потрібно для пишного манника, який обожнюють і діти, і дорослі.
Знаний кулінар наголосив, що форму треба ставити на середній рівень духовки, не відкриваючи дверцята перші 30 хвилин.
Готовність випічки треба перевіряти дерев'яною шпажкою. Вона має бути сухою.
Читайте також: Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.
Інгредієнти:
- 300 г манки;
- 400 мл кефіру жирністю 2,5%;
- три яйця;
- 150 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- дрібка солі;
- масло або олія для змащування форми;
- цукрова пудра для декору.
Приготування
Треба змішати 300 г манки і 400 мл кефіру. Залишити на 30 хвилин, аби крупа набухла.
Окремо змішати три яйця, 150 г цукру й 10 г ванільного цукру.
Об'єднати інгредієнти, додати 1 ч. л. розпушувача і дрібку солі. Перемішати.
Застелити розʼємну форму діаметром 30 см пергаментом, а боки змастити маслом або олією.
Викласти тісто у форму й поставити випікатися протягом 45 хвилин за температури 180 °С.
Перед тим, як дістати з форми, треба маннику трохи охолонути, аби він не розламався. Прикрасити смакоту цукровою пудрою перед подаванням. Смачного.
Раніше ми писали, як приготувати запіканку, що тане у роті. У цьому рецепті кулінарка замінила манну крупу рисовим борошном.
Цікаві новини для вас:
- Апельсиновий пиріг портокалопіта — спробуйте і ви відчуєте аромат Греції на вашій кухні
- Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою.
- Шоколадний "Спартак" – улюблений святковий торт до Дня закоханих: як його приготувати.