Окрім класичної шарлотки, є безліч цікавих пирогів, які готуються швидко та не потребують дорогих продуктів. Нещодавно український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом випічки з додаванням манної крупи.

На своєму сайті Клопотенко розповів, що потрібно для пишного манника, який обожнюють і діти, і дорослі.

picture Манник klopotenko.com

Знаний кулінар наголосив, що форму треба ставити на середній рівень духовки, не відкриваючи дверцята перші 30 хвилин.

Готовність випічки треба перевіряти дерев'яною шпажкою. Вона має бути сухою.

Читайте також: Смачніше не буває: як приготувати пухкі сирники з гарбуза.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • 300 г манки;
  • 400 мл кефіру жирністю 2,5%;
  • три яйця;
  • 150 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • дрібка солі;
  • масло або олія для змащування форми;
  • цукрова пудра для декору.

Приготування

Треба змішати 300 г манки і 400 мл кефіру. Залишити на 30 хвилин, аби крупа набухла.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Окремо змішати три яйця, 150 г цукру й 10 г ванільного цукру.

Об'єднати інгредієнти, додати 1 ч. л. розпушувача і дрібку солі. Перемішати.

Застелити розʼємну форму діаметром 30 см пергаментом, а боки змастити маслом або олією.

Викласти тісто у форму й поставити випікатися протягом 45 хвилин за температури 180 °С.

Перед тим, як дістати з форми, треба маннику трохи охолонути, аби він не розламався. Прикрасити смакоту цукровою пудрою перед подаванням. Смачного.

Раніше ми писали, як приготувати запіканку, що тане у роті. У цьому рецепті кулінарка замінила манну крупу рисовим борошном.

Цікаві новини для вас: