Квашену капусту готують з різних сортів, а найкраще для цієї справи підходять щільні капустинки. Вона чудово зберігається взимку у прохолодному місці, а стає ще пікантнішою, якщо додати калину, яблука, журавлину, кмин, кріп та навіть вино.

Авторка кулінарного блогу Емілія Євтушенко розповіла, як вдома приготувати ідеальну квашену капусту.

Блогерка запевнила, що капуста за цим рецептом є дуже смачною, соковитою та хрумкою.

picture Квашена капуста depositphotos.com

Продукти:

  • 5 кг капусти;
  • 600 г моркви;
  • 80 г солі;
  • вісім горошин чорного перцю;
  • 10 горошин духмяного перцю;
  • шість штук лаврового листа.

Читайте також: Данило Гетманцев блиснув кулінарними здібностями та поділився рецептом закуски.

Приготування

Капусту треба нашаткувати, а моркву натерти на тертці. Додати до капусти разом зі спеціями. Усі компоненти перемнути руками та щільно утрамбувати в банку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вміст накрити кришкою, залишивши на чотири дні кваситися за температури приблизно +25 °C. Її треба трохи поворушити та проколювати, аби виходив зайвий газ. Коли капуста буде готова, треба поставити її у прохолодне місце або в холодильник.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Блогерка наголосила, що не варто використовувати йодовану сіль та не варто занадто багато додавати моркви, тоді капуста буде симпатично хрустіти. Якісна сіль та правильні пропорції - запорука правильного результату.

Нагадаємо, що до капусти ідеально пасує картопля та м'ясо.

Раніше ми писали, як приготувати смачну страву з грибів-парасольок. Кулінар нагадав, що лише капелюшок є їстівною частиною цих грибів.

Цікаві новини для вас: