Мариновані помідори – справжня класика консервації на зиму, тож не дивно, що є безліч рецептів приготування смачних закусок. Але якщо хочеться чогось дійсно особливого, приготуйте мариновані помідори з... чорнобривцями. Ви отримаєте помідори з цікавим смаком, дивовижний зовнішній вигляд і можливість вразити своїх гостей оригінальною стравою.
Рецептом маринованих помідорів з чорнобривцями поділилась відома українська кондитерка і фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.
Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.
За словами Лілії Цвіт, чорнобривці додають помідорам легкий пряний аромат і незвичний смак – помідори виходять кисло-солодкі та ароматні, а маринад набуває приємного золотавого відтінку.
Однак це ще не все, бо чорнобривці, окрім того, що є улюбленою квіткою українців, відомі своїми корисними властивостями. Вони містять ефірні олії з антибактеріальною дією, допомагають довше зберігати овочі без втрати смаку і надають легкий пряно-лимонний аромат.
Інгредієнти (на 1 літрову банку)
- Помідори – щільні, м"ясисті, невеликого розміру
- Чорнобривці – 4 квітки (свіжі, промиті)
- Сіль – 1 ст. ложка з гіркою
- Цукор – 1 ст. ложка без гірки
- Оцет 9% – 1 ст. ложка
- Вода – для маринаду
Для більш виразного смаку можна додати пару зубчиків часнику чи кілька горошин чорного перцю.
Читайте також: Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.
Як приготувати помідори з чорнобривцями на зиму
1. Підготуйте овочі і квіти, банки та кришки простерилізуйте.
2. На дно кожної банки покладіть кілька квіток чорнобривців, далі – шар помідорів. Чергуйте, поки банка не буде заповнена. Зверху покладіть решту квітів.
3. Для маринаду у каструлі змішайте воду з сіллю та цукром, доведіть до кипіння і в кінці додайте оцет.
4. Гарячим маринадом залийте помідори, накрийте кришками і поставте банки в каструлю з водою для стерилізації.
5. Стерилізуйте банки 10 хвилин після закипання.
6. Герметично закрийте банки кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
"Такі помідори стануть яскравою прикрасою будь-якого столу, а їхній незвичний аромат точно здивує гостей. Спробуйте приготувати хоча б кілька баночок – і, можливо, цей рецепт стане вашим улюбленим", - обіцяє Лілія Цвіт.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
- Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
- Смачніші за в"ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.