Класичний глінтвейн - це ідеальний напій взимку, який і зігріє, і подарує приємний смак. Зіркова сомельє Аліна Пухальська пояснила, що і цього сезону глінтвейн залишається затребуваним зимовим символом.

На думку експертки, яка дала коментар для РБК-Україна, незважаючи на модні тренди, які з'являються цьогоріч, глінтвейн не втрачає актуальності та не потребує альтернатив за купу грошей.

picture
Глінтвейн
Freepik

За словами Аліни, правильно зварений глінтвейн - напій, що має неповторну атмосферу. Він самодостатній, з претензією на вічність завдяки своїй простоті та насолоді, яку дарує смаковим рецепторам.

Читайте також: Схожий на "Живчик": Клопотенко розповів, як приготувати смачний напій

"Замінювати глінтвейн "преміальними" коктейлями зовсім не обов'язково", - зазначає Аліна.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Що важливо для приготування глінтвейну

Основа якісного глінвейну - сухе червоне вино, яке не має зайвої солодкості. Про необхідний рівень цукру чи меду варто подбати самостійно.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Пухальська наголосила, що спеції в напої також дуже важливі, зокрема кориця, гвоздика та лавровий лист, що надають особливого аромату. А апельсин дбає про фруктову свіжість.

picture
Процес приготування
Freepik

Експерт порадила не використовувати преміальні вина для глінтвейну. А базові сухі сорти, які зберігають природний характер напою, - ідеальний вибір.  

Класика понад усе

Аліна наголосила, що цього сезону особливою популярністю користується класичний напій, без надмірної креативності, але з увагою до деталей.

Пухальська резюмувала, що традиційний глінтвейн дарує тепло. Він нічим не поступається дорогим коктелям, а іноді і перевершує їх.

Раніше ми писали, як приготувати сливову наливку. Шеф-кухар порадив обирати для напою стиглі щільні сливи темних сортів - це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.

Цікаві новини для вас: