Класичний глінтвейн - це ідеальний напій взимку, який і зігріє, і подарує приємний смак. Зіркова сомельє Аліна Пухальська пояснила, що і цього сезону глінтвейн залишається затребуваним зимовим символом.
На думку експертки, яка дала коментар для РБК-Україна, незважаючи на модні тренди, які з'являються цьогоріч, глінтвейн не втрачає актуальності та не потребує альтернатив за купу грошей.
За словами Аліни, правильно зварений глінтвейн - напій, що має неповторну атмосферу. Він самодостатній, з претензією на вічність завдяки своїй простоті та насолоді, яку дарує смаковим рецепторам.
Читайте також: Схожий на "Живчик": Клопотенко розповів, як приготувати смачний напій
"Замінювати глінтвейн "преміальними" коктейлями зовсім не обов'язково", - зазначає Аліна.
Що важливо для приготування глінтвейну
Основа якісного глінвейну - сухе червоне вино, яке не має зайвої солодкості. Про необхідний рівень цукру чи меду варто подбати самостійно.
Пухальська наголосила, що спеції в напої також дуже важливі, зокрема кориця, гвоздика та лавровий лист, що надають особливого аромату. А апельсин дбає про фруктову свіжість.
Експерт порадила не використовувати преміальні вина для глінтвейну. А базові сухі сорти, які зберігають природний характер напою, - ідеальний вибір.
Класика понад усе
Аліна наголосила, що цього сезону особливою популярністю користується класичний напій, без надмірної креативності, але з увагою до деталей.
Пухальська резюмувала, що традиційний глінтвейн дарує тепло. Він нічим не поступається дорогим коктелям, а іноді і перевершує їх.
Раніше ми писали, як приготувати сливову наливку. Шеф-кухар порадив обирати для напою стиглі щільні сливи темних сортів - це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.
Цікаві новини для вас:
- Найкращий алкогольний напій на різдвяні свята - потіште друзів лимончелло
- Як приготувати лимонад вдома: 5 рецептів напою, що врятує в спеку
- Як зробити томатний сік з помідорів на зиму: найпростіший спосіб приготування