RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Сюрпризи тривають: ​яку погоду в липні прогнозують столичні синоптики

Різких стрибків температур не очікується, але комфортні дні будуть

Різких стрибків температур не очікується, але комфортні дні будуть Фото: gagauzinfo.md

Спека, яка прийшла до столиці України в останні тижні червня, затримається і у липні. Та як сказали в Гідрометцентрі, у другому місяці літа буде всього потроху – спекотні дні супроводжуватимуться зливами. Якою буде погода в столиці у липні - дізнавався "Апостроф".

За даними Гідрометцентру, перші п’ять днів липня будуть у столиці спекотними – денна температура перевищить позначку +30 градусів.

Крім того, у четвертий і п’ятий дні липня очікуються грозові дощі. Погоду на увесь липень синоптики прогнозувати не беруться.

"Будуть і дощі, буде й спека, і вітер. Все буде, що буває влітку, - сказав "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів українського Гідрометцентру Владислав Білик.

Читайте: "Тропіки" в Україні: якою буде погода у решту літа

Ресурс meteoprog прогнозує не надто спекотний липень.

Згідно з даними метео-порталу, позначка термометра у другому місяці літа не перевищуватиме +27 градусів вдень. При цьому синоптики сервісу обіцяють киянам суху ясну погоду без особливих опадів.

Дивіться: Над Києвом розбушувалася гроза: перед нею у небі помітили незвичайну хмару, фото та відео

Натомість синоптики порталу AccuWeather кажуть, що перші дні липня будуть сухими і гарячими. Температура часто перевищуватиме +30 градусів. Лише в середині місяця можна очікувати незначне зниження денної температури – до +23+25 градусів. Також пройдуть нетривалі дощі.

"Загалом киянам треба підготуватися до дуже гарячих днів", - зазначили синоптики ресурсу.

Дивіться: Вулиці Одеси перетворилися на "аквапарк": фото та відео наслідків потужної зливи

За прогнозами gismeteo, у липні знайдеться місце не лише для виснажливої спеки, а й комфортних прохолодних температур. Їх синоптики обіцяють у період з 9 по 12 липня та з 24 по 26 липня. У ці дні температура опуститься до +20 +22 градусів, і литиме дощ. В інші дні пануватимуть високі температури.