RU  UA

Афіша

Українське кіно в рамках благодійного кіномарафону на підтримку України покажуть у Польщі, Туреччині та Канаді

Покази відбудуться 9 та 10 квітня

Триває благодійний кіномарафон CinemAid Ukraine Charity Film Marathon, у рамках якого вже пройшли покази українських фільмів у Польщі та Туреччині. Цими вихідними, 9 та 10 квітня, українське кіно побачать глядачі Варшави, Ізміру та Торонто.

Зібрані в рамках кіномарафону кошти перераховуються на три напрями підтримки України: у фонд "Повернися живим", на підтримку кіноіндустрії країни під час війни та на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їхнім родинам.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Польщі

9 та 10 квітня 2022 року у Варшаві у рамках благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon відбудуться спеціальні покази фільмів, які стали знаковими для українського кіно.

Подія пройде під патронатом Посольства України у Польщі. Організатори заходу – Державне агентство України з питань кіно, кінофестиваль Ukraina Festiwal Filmowy, Польський інститут кіно та кінотеатр Kinoteka PKiN.

Фільми демонструватимуться українською мовою із польськими субтитрами. Покази відбудуться у кінотеатрі Kinoteka Multiplex у Варшаві (Палац Культури та Науки, Plac Defilad 1). Квитки: https://www.kinoteka.pl/repertuar/date,2022-04-09

Під час кіномарафону відбудуться також благодійні покази українських фільмів на онлайн-платформі mojeekino.pl (перегляд стрічок доступний на території Польщі).

Запрошуємо українців, які перебувають у Польщі, підтримати благодійний кіномарафон та відвідати спеціальні покази у Варшаві!

РОЗКЛАД
Субота, 9 квітня, Kinoteka, зал 2

13:00 – "Моя війна", режисерка Маша Кондакова. У 2021 році фільм отримав Приз глядацьких симпатій на Ukraina! Festiwal Filmowy у Варшаві. Під час благодійного показу фільму "Моя війна", організованого 25-27 лютого 2022 року у Польщі на платформі mojeekino.pl, було зібрано 21 375 польських злотих, які були призначені на допомогу українцям.

15:00 – "Поводир", режисер Олесь Санін. Стрічка отримала нагороди за Найкращу акторську роботу (Станіслав Боклан) та Спеціальний диплом журі за візуальну реалізацію фільму (оператор Сергій Михальчук) на Одеському МКФ у 2014 році. Того ж року фільм було висунуто на здобуття премії "Оскар" від України.
Після сеансу відбудеться зустріч із акторкою Іриною Саніною та художницею з костюмів Галою Отенко-Гурською.

18:00 – "Додому", режисер Наріман Алієв. Світова прем'єра стрічки відбулася на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де картина брала участь в конкурсній програмі "Особливий погляд". На 10-му Одеському МКФ фільм здобув Гран-прі, у 2019 році стрічку було висунуто від України на здобуття премії "Оскар".

20:00 – "Із зав'язаними очима", режисер Тарас Дронь. Картину визнано Найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів Competition 1–2 Варшавського кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра стрічки.

Неділя, 10 квітня, Kinoteka, зал 2

13:00 – "Погані дороги", режисерка Наталка Ворожбит. Стрічка стала призером 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, у 2021 картину було висунуто Україною на здобуття премії "Оскар".

15:00 – "Щедрик", режисерка Олеся Моргунець-Ісаєнко. Після перегляду відбудеться зустріч із другою режисеркою картини Анастасією Атаманчук та акторами Томеком Собчаком та Поліною Громовою.

18:00 – "Атлантида", режисер Валентин Васянович. Фільм здобув перемогу в офіційній конкурсній програмі "Горизонти" 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. У 2020 році картину було висунуто на премію "Оскар" від України.

20:00 – "Черкаси", режисер Тимур Ященко. Фільм отримав Приз глядацьких симпатій на 5-му фестивалі Ukraina! Festiwal Filmowy у Варшаві. Після показу відбудеться зустріч із режисером стрічки Тимуром Ященком.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Туреччині

У суботу, 09 квітня, о 14:00 у турецькому Ізмірі в рамках благодійного кіномарафону відбудуться покази фільму "Толока" Михайла Іллєнка та короткометражних фільмів "Анна" Олеся Саніна та "На своїй землі" Саші Кірієнка.

Фільми демонструватимуться українською мовою із турецькими субтитрами. Показ відбудеться у кінозалі мистецького центру "Ізмір-Санат": Mimar Sinan, Izmir Fuarı 26 Ağustos Kapısı, Izmir Sanat Binası. Бронювання квитків: https://www.facebook.com/ukrainians.in.izmir/

Захід пройде під патронатом Посольства України в Турецькій Республіці та за підтримки Адміністрації муніципалітету Ізміра, співорганізатором зі сторони України виступає Асоціація "Дивись Українське".

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у Канаді

Наступна зупинка марафону CinemAid Ukraine Charity Film Maratho буде в Канаді, Торонто.

У неділю, 10 квітня глядачі побачать військову драму Олесі Моргунець-Ісаєнко "Щедрик" та короткометражні фільми "Дякую" Максима Люкова та "Чоловік" Оксани Артеменко.

Показ відбудеться у Guild Hall – Old Mill Toronto, за адресою 21 Old Mill Road, Toronto, Ontario M8X 1G5. Фільми будуть показані українською із англійськими субтитрами. Квитки: https://fb.me/e/2oI4BD3Ri

Організаторами показу в Торонто є Міжнародна організація Українських громад "Четверта Хвиля" (Канада) та Асоціація "Дивись українське" (Україна).

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України.

Благодійний кіномарафон ініційований Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією "Дивись українське", Українською Кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", БО БФ "Двері" та ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

Читайте також

Тіна Кароль в Osocor Residence: 14 червня співачка дасть концерт просто неба в резиденції

Незабываемый вечер под открытым небом вместе с Тиной Кароль! 14 июня в резиденции Osocor Residence певица устроит грандиозный концерт

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибские вечерницы", варьете "Рояль" в формате динер-шоу, концерт EPOLETS: события апреля и мая в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA выступит в Osocor Residencе с мегахитами и новой версией Dancing Lasha Tumbai