Лайм

Чи можна спати з мокрим волоссям? Що з відповідей міф, а що правда

Як правильно доглядати за красивими локонами

Як ви думаєте, чи можна лягати спати з мокрим волоссям? А довго ходити з рушником на голові? У цьому матеріалі ми розповімо вам, що думають з цього приводу експерти. І по пунктам пояснимо, як правильно сушити волосся, щоб воно було красивим і здоровим.

Чи можна спати з мокрим волоссям

Для початку відповімо на головне питання - чи можна спати з мокрою головою? Ні, не можна. Чому? Тому що мокре волосся набагато простіше пошкодити. Воно легше плутається, ламається і так далі. Коли ви спите з мокрим волоссям, локони сплутуються, заламуються. Після цього вони можуть почати сіктися, втратити блиск і навіть почати випадати. Також ні в якому разі не можна розчісувати мокре волосся, щоб не завдати шкоди його здоров'ю і не спровокувати його ламкість.

Зрозуміло, нічого страшного не станеться, якщо ви один раз ляжете спати з мокрою головою. Але в тому випадку, якщо це увійде у вас у звичку, стан шевелюри може сильно постраждати.

Чи можна ходити в рушнику

За згаданою вище причиною не рекомендується довго ходити з вологим рушником на голові. Під вагою мокрої тканини волосся може почати ламатися, рватися і слабшати. Також ви ризикуєте застудитися, причому застудити ви можете не тільки себе цілком, але і свої волосяні цибулини. Вони стануть слабкими, сповільниться зростання волосся, зачіска стане тьмяною і млявою.

Чи можна дозволяти волоссю висихати самостійно протягом дня? Так, це дозволено. Але пам'ятайте, що не варто сильно терти волосся рушником. І ходити з вологою зачіскою занадто довго.

Як правильно сушити волосся

Ідеальний варіант сушіння наступний: дати волоссю трохи підсохнути самостійно, після чого досушити його феном на низькій температурі. Потік повітря повинен бути спрямований вниз, у напрямку росту волосся. Під час сушіння феном волосся можна акуратно розчісувати, без різких ривків і сильного натягу.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Читайте також

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами

Відразу піднімає настрій: добірка красивого і модного манікюру на весну 2024 року

Модний манікюр для весни 2024 - які кольори обрати та чому вони популярні - добірка актуальних ідей, пояснення від експерта