Лайм

Яку зачіску зробити на Новий рік - стилістка назвала головні тренди та антитренди 2022 року

Експертка розсекретила багато цікавих деталей

У новорічну ніч-2022 кожна жінка хоче виглядати чарівно, тому заздалегідь продумує свій образ до дрібниць: що одягнути, який манікюр та макіяж зробити. Залишається ще одне питання, яке для багатьох може виявитися непростим: як не помилитися у виборі святкової зачіски? theLime поспілкувався з професійною стилісткою весільних та вечірніх зачісок Вітою Пилипчук і дізнався відповіді на найцікавіші теми. Новорічна укладка своїми руками, головні тренди та антитренди, зачіски для короткого волосся – про все це ексклюзивно у нашому матеріалі.

Професійна стилістка весільних та вечірніх зачісок Віта Пилипчук Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

- Новорічні зачіски-2022: які є тренди та антитренди?

- Тренд номер один – об'ємна укладка без начосу та гофре. Я маю на увазі накрутки і створення об'єму на плойку, а також легкі локони на утюжок.

  • Наступний тренд називається "ідеальна гладкість" - це високий або низький гладкий хвіст із плетінням або без.
  • Тренд номер три: плавна дуже м'яка голлівудська хвиля.
  • Легкі пучки, зроблені на основі текстури, актуальні цього сезону.

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

Що стосується антитрендів, то в цьому списку опинилися певні типи зачісок:

  • з безглуздими величезними об'ємами, які роблять форму обличчя негарною, а також візуально додають віку. Я б сказала, що одразу +10 років.
  • Великі нагромадження, складні конструкції з волосся, високі пучки – це вже давно в минулому.
  • Нерозібрані локони-буклі – точно ні. Такі зачіски виглядають неначе з минулого століття.
  • Ще один антитренд - сильно залаковані зачіски, що нагадують нам часи 90-х або випускний-2009 року. З боку це може виглядати досить безглуздо.
  • Велике гофре на все волосся. Якщо раніше це було дуже модно і класно, то зараз ми застосовуємо гофре тільки на прикореневу зону, але це трапляється не так часто.

- Розкажіть про варіанти новорічних укладок, які можна зробити своїми руками. Скільки часу це займе?

– Тут варіантів дуже багато. Залежно від довжини та густоти волосся. Якщо говорити про актуальні зачіски, які можна зробити в домашніх умовах, то я назву такі варіанти: високий гладкий хвіст, "мальвінка", легкі локони на плойку (також підійде утюжок або бігуді), гладкий пучок і укладка з ефектом мокрого волосся. Всі ці зачіски робляться дуже просто та швидко. Вони будуть виглядати не менш ефектно, ніж салонна укладка. На їх створення потрібно максимум 20-30 хвилин, а також мінімальна кількість засобів для укладання.

- Яку зачіску на Новий рік-2022 ви б порадили зробити жінці з коротким волоссям?

- Тут назву два варіанти:

  • ефект мокрого волосся - це приголомшливий варіант для сміливих. Не дарма такий спосіб укладки часто вибирають селебріті – це яскраво, сексуально та чуттєво.
  • Недбалі локони - це ті ж локони "подружки серфера" тільки на короткому волоссі. Перевага цієї зачіски на короткому волоссі полягає в тому, що відразу з'явиться необхідний об'єм біля коренів: так укладка справить грайливе і легковажне враження. А її володарці додасть кокетства. Що ще потрібно для новорічного настрою?

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

- Щоб визначитися з новорічною зачіскою, потрібно спочатку підібрати святковий образ?

- Абсолютно вірно. Перш ніж підбирати зачіску, потрібно визначитись із новорічним вбранням. До сукні з відкритою спиною краще вибрати зачіску із зібраним у хвіст або пучок волоссям. До такого образу також ідеально підійдуть зачіски з волоссям середньої або короткої довжини.

До сукні з декольте можна вибрати зачіску з легкими локонами. Якщо ви вибрали на свято комбінезон чи костюм, то ідеально підійдуть зачіски із косами. Така лаконічна зачіска ідеально підкреслить та доповнить образ.

- Найуніверсальніший варіант новорічної зачіски – який він?

- Легкі хвилі - така зачіска підійде до будь-якої сукні, на будь-яку довжину волосся, додасть романтичності та недбалості образу. Щоб зробити недбалі хвилі, варто лише накрутити волосся будь-яким зручним способом, а потім розчесати пальцями. Зачіску з хвилями можна також прикрасити великими шпильками або стразами.

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

- Ті самі класичні голлівудські локони: чому вони настільки популярні?

- Голлівудська хвиля – одна з найкрасивіших, найелегантніших і найжіночніших зачісок для дівчат з довгими локонами та волоссям середньої довжини, тому пройти повз неї неможливо. Вона підходить практично для будь-якого заходу і під будь-який стиль – вона універсальна. Будь це романтичне побачення, весілля, вечірка чи прогулянка містом – хвилі у волоссі завжди і скрізь будуть доречними. Ось і весь секрет величезної популярності цієї зачіски.

- Чи можна зробити голлівудські локони у домашніх умовах?

- Так, їх можна зробити у домашніх умовах. Тільки є деякі особливості: для володарок довгого волосся краще використовувати плойку, для середніх відмінно підійдуть термобігуді, а для короткого волосся найзручніше зробити голлівудську хвилю за допомогою утюжка.

Фото: instagram.com/pilipchuk_hair

- Розкажіть про засоби для фіксації волосся: які краще "тримають форму", які є особливості для різного типу волосся?

- Існує кілька десятків різних продуктів для фіксації, але найпоширеніші це: лак, спрей, гель, крем, віск, паста.

  • Лак - це так звана "класика", і сьогодні цей продукт не втратив своєї актуальності. Даний засіб для стайлінгу підходить для всіх типів волосся і навіть для сухих локонів або складних укладок. Щоб запобігти склеюванню волосся при нанесенні лаку, слід розпорошувати його на відстані 20 см. Цей засіб просто незамінний, коли потрібно створити вечірню зачіску.
  • Муси та пінки слід віднести до універсальних засобів, які служать для укладання волосся. Вони призначені для того, щоб надати волоссю оптимальну форму незалежно від типу. Використовувати їх можна навіть при щоденній фіксації, так як вони не виснажують волосся. Ключовою вимогою, яку потрібно дотримуватися кожній дівчині, є помірне застосування мусу. Якщо переборщити, то локони починають злипатися і стають твердими і жорсткими. Наносити такі засоби для укладання слід перед сушінням локонів феном, і розподіляти по всій довжині.
  • Спреї привертають увагу завдяки своєму легкому складу, що є головною перевагою. Речовина практично невагома, а також дозволяє надати волоссю блиску, не обтяжуючи його. Спреї добре оберігають локони від дії зовнішніх факторів. Користуватися спреями рекомендовано власницям тонкого волосся, яке небезпечно перевантажувати мусами або пінками. У той же час спрей точно не буде найкращим вибором, якщо йдеться про жорстке волосся.

Фото: unsplash

  • Гелі використовуються у ситуаціях, коли потрібно отримати найбільш міцну фіксацію. Вони відмінно зарекомендували себе в тих випадках, якщо потрібно створити певну форму та об'єм на короткому волоссі, а також при створенні ефекту мокрих локонів. Головною вимогою є відмова від використання засобу на тонкому волоссі.
  • Воском називають тверду і щільну суміш, яка дозволяє міцно зафіксувати навіть неслухняне волосся. У той же час висока щільність речовини призводить до того, що віск може склеювати пасма, якщо неправильно розрахувати кількість при нанесенні. Найкраще застосовувати засіб на окремих пасмах або на короткій стрижці.
  • Дізнайтеся, як підібрати тональний крем для свого типу та відтінку шкіри. Ми поговорили з професійною візажисткою Аліною Лавренюк про те, які види тональних кремів можна знайти у магазинах, як не помилитися у виборі та як зробити так, щоб макіяж виглядав акуратним та свіжим незалежно від типу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді