Лайм

Як підібрати тональний крем для свого типу та відтінку шкіри: поради візажистки

Б'юті-експертка відповідає на популярні питання про тональні засоби

Хоч раз у житті кожна дівчина зіштовхувалася з важкістю вибору правильного тонального засобу. Ми поговорили з професійною візажисткою Аліною Лавренюк про те, які види тональних кремів можна знайти у магазинах, як не помилитися у виборі та як зробити так, щоб макіяж виглядав акуратним та свіжим незалежно від типу. Про все це і не тільки читайте в ексклюзивному матеріалі theLime.

Професійна візажистка Аліна Лавренюк Фото: instagram.com/alina_lavrenyuk

- Які види тональних засобів існують і які у них є плюси та мінуси?

- За видами їх можна поділити на такі категорії:

    ·тональний флюїд - ідеальна знахідка для дівчат, які люблять виглядати максимально природно навіть з косметикою. Цей засіб перед використанням потрібно злегка збовтати, щоб флюїд з'єднався з тональною основою.

    ·рідкий тональний крем - є різний за текстурою, а також за ступенем покриття (високий або середній). При виборі тонального крему потрібно звертати увагу на такі характеристики: тип шкіри, з маслами чи без, який ефект від засобу хочете отримати (зволоження, матовість, водостійкість, часточки, що відбивають світло).

    ·кушон - це засіб з легким ступенем покриття, яке добре зволожує шкіру. Однак у мене до цього тонального крему досить суперечливе ставлення. Кушон - це губка в тональному кремі, яку дуже важко мити, або її потрібно зовсім замінити на нову.

    ·тональний мус – засіб має дуже ніжну текстуру, яку можна порівняти зі збитими вершками. Мус дає легкий рівень покриття, яке практично не відчувається на обличчі.

    ·тональний в стіках - засіб має дуже високий ступінь покриття, може використовуватися тільки для певних ділянок шкіри.

    ·BB і CC креми мені подобаються тим, що в їхньому складі є компоненти, які дають шкірі необхідний ефект: живлення, зволоження і т.д. Однак якщо вам потрібно перекрити якусь ділянку (наприклад, синці під очима), то цей засіб впорається з цим завданням менш ефективно, ніж інші.

Фото: unsplash.com

Тому при виборі тонального крему я б рекомендувала звернути увагу на три важливі моменти: правильно підібраний засіб за типом шкіри, бажаний ступінь покриття та ефект, який хочете отримати (матовий, зволожуючий, сяючий).

- Що робити, якщо шкіра суха і тональний крем починає лущитися?

- Суху шкіру обов'язково потрібно зволожувати – це важливий етап, який готує її до нанесення тонального засобу. Далі ми вибираємо крем за типом: матуючий, зволожуючий, сяючий. Також для сухої шкіри можна використати мінеральну пудру.

- Що робити, якщо шкіра жирна і тональний крем дає неприємний блиск на обличчі?

– Тут ситуація аналогічна. Перед нанесенням будь-якого тонального засобу потрібно зволожити шкіру, так би мовити, підготувати її. Для жирної шкіри я б рекомендувала вибрати крем з матуючим ефектом. Ще добре підійде матуюча пудра - наносимо її на все обличчя або тільки на Т-зону.

Фото: unsplash.com

- Як підібрати тональний крем, щоб шкіра потім не виглядала помаранчевою?

- Вибираючи свій відтінок, потрібно розуміти які види існують: теплі – літери W та Y (мають жовтий та помаранчевий підтон); холодні - літера С (рожевий підтон для дуже світлої шкіри); нейтральні - літери N і O (сірувато-оливкові підтони, найбільше підходять нашим дівчатам). Щоб правильно підібрати відтінок, потрібно нанести тональний крем на шию, а не на руку, як звикли робити багато жінок.

  • Дізнайтесь, як відрізнити якісну косметику від підробки без експерта. Часто під виглядом хорошого товару недобросовісні продавці продають дешеві підробки.
  • 5 б'юті-фішок з TikTok, які легко повторити вдома. Спробуйте ці експерименти!
  • А також theLime пропонує вам спробувати повторити прості лайфхаки з TikTok, як зробити макіяж. Все досить просто!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді