Лайм

Чим краще розчісувати волосся: коли краще підійде щітка, а коли - гребінець

Дізнайтесь щось нове для себе

У прагненні мати красиве та здорове волосся ми використовуємо різні способи та експериментуємо із доглядовими засобами. У цьому питанні важливими є різноманітні аспекти: від правильного догляду за щіткою до сушіння вологих пасм. Далі ми розповімо про те, що ж краще використовувати - щітку чи гребінець, і на які аспекти варто звернути увагу.

Читайте також: Що буде, якщо ніколи не мити щітку для волосся: експерти дали відповідь.

Фото: unsplash.com

Переваги використання щітки

"Це більш популярний інструмент для догляду за волоссям, оскільки дозволяє миттєво його розчесати та знову зробити гладким. Щітки добре розподіляють природні олії волосся по всій довжині, допомагають усунути мертві частинки зі шкіри голови, а також сприяють приємному самопочуттю, бо створюють ефект так званого масажу", - зазначається на сайті Better Not Younger.

Найкраще використовувати щітку таким чином: почати з кінчиків і поступово просуватися вгору. Тоді вдасться обережно розплутати волосся і запобігти його висмикуванню. Якщо ж розчісування дається все ще нелегко, слід використати спрей для полегшення цього процесу.

Переваги використання гребінця

Використання цієї речі потребуватиме трошки більше часу, бо гребінець має тонкі зубці і не може так швидко впоратись із розчісуванням як щітка. При розчісуванні варто рухатися повільно обережними рухами. В інакшому випадку надто поспішне його використання може призвести до пошкодження волосся чи навіть стати причиною того, що гребінець застрягне у пасмах.

Окрім того, гребінець не створює статику, так званий ефект наелектризованого волосся. Також при заплітанні рекомендується використовувати саме такий вид інструменту для волосся.

Читайте на тему: Як часто потрібно розчісувати волосся: експерти розвінчали популярний міф.

Вологе волосся

Вологе волосся краще розчісувати за допомогою гребінця, бо він не так його пошкодить. Відомо, що мокре волосся є більш вразливим до зовнішніх факторів, аніж сухе. Найкраще використовувати гребінець із широкими зубцями, оскільки це забезпечить комфорт у використанні та здоров'я ваших пасм.

Сухе волосся

При розчісуванні сухого волосся можна використовувати як гребінець, так і щітку. Тут важливо враховувати структуру волосся, адже кожен тип має свої особливості та потреби.

Кучеряве волосся

Для такого типу пасм рекомендується використовувати саме гребінець, оскільки він запобігає висмикуванню та зберігає пасма здоровими. Рекомендується обирати ребінець із широкими зубцями, розчісувати волосся від низу до верху - повільними плавними рухами - обережно видаляючи вузли при їх наявності.

Пряме волосся

Для прямого волосся можна використовувати і щітку, і гребінець. Тут краще покладатись на власні вподобання та тип вашого волосся. "Якщо ваше волосся від природи гладке та пряме, можна використовувати гребінець або щітку, які не пошкодять його. Якщо ж волосся схильне до заплутування, використовуйте гребінець, аби зберегти пасма здоровими та доглянутими", - також зазначається у джерелі.

Фото: unsplash.com

Якщо коротко підсумувати, виходить, що і гребінець, і щітка підходять для якісного та правильного догляду за волоссям. Проте важливо враховувати особисті фактори, такі як тип волосся його вразливість до різних факторів. І лише відштовхуючись від цих аспектів, варто обирати інструмент для волосся.

"Спробуйте обидва інструменти. Якщо вважаєте, що вам важко визначитись, подивіться як ваше волосся реагує на різні методи, і після якогось часу оберіть те, що на вашу думку найбільше підходить. Здорове волосся - це метод проб та помилок. Проте, маючи трохи терпіння, вам вдасться відшукати своїх ідеальних помічників у догляді за пасмами", - підсумовують експерти.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер уTelegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді