Лайм

Чи дійсно сухі шампуні роблять волосся чистим: перукар зробив важливе уточнення

Ці засоби часто використовують неправильно

Сухі шампуні використовують у тих випадках, коли потрібно швидко привести волосся до ладу, але немає часу на миття голови та укладання. Але чи справді ці засоби можуть очистити волосся, не нашкодивши йому? Ось що розповів про це перукар Ендрю Фіцсаймонс у виданні Real Simple.

Сухий шампунь - це безводний засіб для волосся, який розпорошують біля коріння, щоб освіжити пасма. Зазвичай він містить спирт або крохмаль, який вбирає надлишки шкірного сала (себуму).

Читайте також: Можливо, ви занадто часто миєте голову – ось що радять експерти.

Фото: Getty Images

"Сухий шампунь вбирає себум і бруд зі шкіри голови і коріння, створюючи відчуття чистоти волосся, - пояснює Фіцсаймонс. - Він також може надати об'єм і текстуру волоссю, щоб зробити швидку укладку на ходу".

Але фактично такий шампунь не робить волосся чистішим, а лише створює тимчасову ілюзію чистоти. Перукар попередив, що власникам темного волосся слід бути особливо уважними при його використанні. Слід переконатися, що засіб не залишає білих слідів на волоссі, інакше воно лише погіршить загальний вигляд зачіски.

"Якщо у вас більш тонке волосся, обов'язково виберіть сухий шампунь, який збільшує об'єм. Зверніть увагу на легші формули, щоб він не обтяжував коріння. А якщо у вас фарбоване волосся, я б порекомендував вибрати безпечний для кольору сухий шампунь, який не впливатиме на фарбу", - додав Фіцсаймонс.

Читайте на тему: Як часто потрібно чистити щітку для волосся і чим її можна обробити від бруду.

Перукар виділив основні помилки при використанні сухого шампуню:

  • Надмірне використання. Сухий шампунь не є повноцінною заміною звичайного. Коли у вас свербить шкіра від його використання кілька днів поспіль, пора мити голову. Надмірне використання може зробити волосся грубим, тьмяним і ламким. Він також може закупорити пори та погіршити загальний стан волосся.
  • Розпорошення занадто великої кількості. Фіцсаймонс радить невеликими порціями наносити сухий шампунь на волосся, щоб воно не стало жорстким.
  • Нанесення на вологе волосся. Сухий шампунь слід розпорошувати виключно на сухе волосся, інакше порошок зіб'ється в помітні грудочки.

Як правильно використовувати сухий шампунь

Наносити сухий шампунь легко. Тримайте флакон на відстані 10-25 см від голови, підніміть пасмо волосся і розпорошите невелику кількість прямо біля коріння. Вибирайте області, які зазвичай стають найбільш жирними та пласкими, наприклад, навколо лінії росту волосся, скронь, маківки та з боків голови.

Важливо пам'ятати, що сухий шампунь призначений для коріння волосся. Саме шкіра виробляє себум, який покриває 2-5 см ваших пасмів, обтяжує волосся і надає йому брудного вигляду.

Перукар радить розділяти волосся на пасма шириною 2-5 см. Рівномірне нанесення не обов'язкове, головне - покрити проблемні області.

Дізнайтеся також, як часто можна купатися в душі. Експерти здивували відповіддю на це запитання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Підтримують зміни та інновації: астрологи назвали найсучасніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які люблять сучасні технології та зміни - у списку опинилися Водолії, Близнюки, Терези, Стрільці

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень