Лайм

Помер "король чеської поп-музики" Карел Готт: яким запам'ятали артиста за більш ніж 40 років кар'єри

Тільки в Чехії співак випустив понад 200 альбомів

На 81 році життя помер чеський естрадний співак Карел Готт, також відомий після 40 з гаком років кар'єри як "король чеської поп-музики".

Як пише ТАСС, посилаючись на інформацію продюсера Анети Штолцовой, Готт помер в колі рідних та близьких незадовго до півночі у вівторок, 1 жовтня.

Наскільки відомо, в останні роки артист боровся з онкологічним захворюванням. У вересні в ЗМІ з'явилася інформація про діагноз гострої лейкемії та майбутній лікуванні Готта в одній з клінік Праги.

За роки кар'єри Карел Готт став одним з найбільш по-справжньому відомих чеських артистів і отримав неофіційний статус "короля чеської поп-музики". Як зазначають критики, домінування Готта на музичній сцені Чехії не мало собі рівних за тривало понад 40 років. За цей час артист об'єднав кілька поколінь шанувальників. Співав чеською, німецькою, словацькою, російською та іншими мовами.

Тільки в Чехії Карел Готт випустив понад 200 альбомів, які розійшлися по світу тиражем близько 30 млн копій. Найбільш продаваним став однойменний "Карел Готт" (1977). Знімався артист і в кіно, на його рахунку близько 30-ти картин, в більшості з яких він з'явився в ролі камео.

  • У Тбілісі на 85-му році життя помер грузинський композитор, народний артист СРСР Гія Канчелі. Він написав музику до таких культових радянських фільмів, як "Міміно" та "Кін-дза-дза!".
  • 28 вересня у Москві (Росія) у віці 85 років помер Марк Захаров, режисер, художній керівник московського театру Ленком та народний артист СРСР.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами