Лайм

Найстаріший президент США переніс операцію на мозку

95-річного Джиммі Картера госпіталізували 11 листопада, і вже наступного дня він пішов на поправку

95-річного екс-президента США Джиммі Картера госпіталізували в Університетську клініку Еморі для проведення процедури по зниженню тиску на мозок, викликаного субдуральною гематомою, пише The Guardian.

Картер, який є найстарішим президентом Америки, був поміщений в медичний центр "для нагляду і лікування" в жовтні, після того, як впав і вдарився головою в своєму будинку в штаті Джорджія. Представник центру описав його травму як "незначну" і сказав, що колишній голова держави (1977-1981) знаходиться в хорошому настрої і з нетерпінням чекає можливості одужати вдома.

За словами прес-секретаря Картера, планова операція пройшла успішно, і ніяких ускладнень не проявилося. Колишній президент залишиться в лікарні до тих пір, поки лікарі не вирішать, що його здоров'ю нічого не загрожує.

У 2019 році 95-річний Картер впав як мінімум три рази, і після першого інциденту навесні йому зробили операцію по заміні тазостегнового суглоба.

У 2015 році Джиммі Картеру діагностували рак, але він вижив і вилікувався. Майже через 40 років після того, як він покинув свій пост, президент-довгожитель досі два рази на місяць виступає в недільній школі в баптистській церкві Мараната в своєму маленькому рідному місті на південному заході Джорджії.

  • За книгою Білла Клінтона "Президент пропав" знімуть серіал. Творці шоу обіцяють глядачам захоплюючий драматичний трилер.
  • У США вийшла книга, в якій порівняли Меланію Трамп і Мішель Обаму. Автора звинуватили у цькуванні, оскільки нинішню першу леді він назвав "візуальною прикрасою".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами