Лайм

Нацвідбір на Євробачення 2020: всі подробиці другого півфіналу

За право представляти Україну на конкурсі 2020 року змагалися наступні вісім артистів

Увечері 15 лютого в Києві пройшов другий півфінал Національного відбору на Євробачення-2020. У ньому за місце у фіналі змагалися вісім артистів - гурти MOONZOO feat. FMF Sure та FO SHO, переможці шоу "Х-фактор" Еліна Іващенко та Олександр Порядинський, виконавці GARNA, KHAYAT, David Axelrod і проект TVORCHI. Нижче дивіться трансляцію каналу СТБ і дізнайтеся головні події з концертного залу КПІ.

22:46 - 22 лютого в фіналі Нацвідбору на Євробачення-2020 переможці двох півфіналів виступатимуть у такому порядку:

1. KRUTь

2. Jerry Heil

3. Go-A

4. David Axelrod

5. KHAYAT

6. TVORCHI

22:39 - Результати глядацького голосування у другому півфіналі Нацвідбору в більшості випадків збігаються з думкою суддів.

1 бал - GARNA

2 бали - MOONZOO feat. F.M.F. Sure

3 бали - FO SHO

4 бали - Еліна Іващенко

5 балів - David Axelrod

6 балів - Олександр Порядінскій

7 балів - KHAYAT

8 балів - TVORCHI

Отже, до фіналу Національного відбору на Євробачення-2020 проходять David Axelrod, KHAYAT і TVORCHI. Вони змагатимуться з GO-A, Jerry Heil і Марина Круть (KRUTь).

22:03 - Сергій Притула викликав на сцену вісьмох учасників ІІ етапу Національного відбору, щоб зачитати їм оцінки суддів.

1 бал - GARNA

2 бали - Олександр Порядинський

3 бали - FO SHO

4 бали - Еліна Іващенко

5 балів - MOONZOO feat. F.M.F. Sure

6 балів - David Axelrod

7 балів - KHAYAT

8 балів - TVORCHI

Оголошуючи результати, Сергій Притула звинуватив Тіну Кароль в підсуджуванні своїм підопічним з талант-шоу: суддя поставила максимальну кількість балів Еліні Іващенко, KHAYAT і David Axelrod, але віддала всього 2 бали MOONZOO, які від інших суддів отримали по 7. Також Тіна поставила 5 балів групі TVORCHI, які від Данилка і Дроздова отримали по 8.

21:58 - Учасниця Дитячого Євробачення-2019 від України Софія Іванько виконала конкурсну пісню The Spirit of Music і розповіла, що зіткнулася з цькуванням після програшу.

21:45 - Поки судді виставляють учасникам оцінки, на сцені КПІ виступила група HARDKISS, яка в 2016 році з піснею Helpless в фіналі Нацвідбору зайняла 2 місце, програвши Джамалі: та при рівній кількості балів отримала більше глядацьких голосів. Повторювати спроби прорватися на Євробачення команда не планує: фронтвумен Юлія Саніна заявила, що у них достатньо платформ для самовираження, а пісенний конкурс потрібніший більш молодим виконавцям.

21:24 - Треки TVORCHI займають верхні рядки в світових хіт-парадах. Андрій та Джеффрі за освітою фармацевти, і хоча не є професійними музикантами, дебютний кліп приніс їм 100 тис. переглядів на YouTube. Віталій Дроздов назвав їхній трек Bonfire найсучаснішою піснею Нацвідбору-2020 року, але порадив додумати номер для великої сцени. Андрій Данилко з колегою не погодився, заявивши, що пісня перенесла його в атмосферу гарного клубу, в якому хочеться чогось замовити і повеселитися.

21:12 - David Axelrod з авторською піснею Horizon продемонстрував потужний чистий вокал, і Андрій Данилко визнав, що у нього є всі шанси опинитися на Євробаченні-2020 на Нідерландах. "Я зловив себе на думці, що сиджу в залі в Роттердамі, а ви співаєте", - зізнався суддя. При цьому він зазначив, що при всіх достоїнствах пісня нічим не дивує. Віталій Дроздов порадив співаку показувати на сцені трохи більше життя, а Тіна Кароль назвала його перлиною, аналогів якої в Україні немає.

20:50 - Участь в Нацвідборі KHAYAT називає величезним кроком для "хлопчика, який зовсім недавно виступав на сцені в маленькому містечку". Після участі в конкурсі в 2019 році він був дуже зворушений підтримкою публіки, і боявся розчарувати шанувальників новою спробою. На щастя, зал зустрів його тепло, а Сергій Притула згадав, як минулого року необережні жарти на адресу конкурсанта накликали на нього гнів хейтерів. Тіна Кароль, яка опікувалася KHAYAT'ом в шоу "Голос країни", порадила замінити дівчат на сцені танцювальною групою KAZAKY. Андрій Данилко ткаже розкритикував постановку "в стилі "Території А "98 року", але пісню Call for Love назвав найбільшою хітовою в другому етапі Нацвідбору.

theLime дізналися, що впевненості в своїх силах у виконавця цього року набагато більше, ніж в минулому.

- Це твоя друга участь у Нацвідборі. Чи важко було зважитися прийти сюди знову? Чому взагалі вирішив повернутися?

Було дуже важко зважитися, адже в минулому році я всім розповідав, що не повернуся. Але саме заради глядачів я вирішив ризикнути. Повертатися завжди важче, адже вже є певна обкладинка, яку запам'ятали люди. Минулого року люди полюбили мене за те, що я був таким, яким я є - звичайним хлопчиком. Я їм і залишився, просто набрався досвіду і тепер дійсно можу представляти нашу країну.

20:28 - Учасниця GARNA володіє унікальним вокалом в 4 октави, і в пісні Who We Are продемонструвала всю його міць. Дівчина розповіла, що в юності стикалася з буллінгом, спровокувавши серед суддів дискусію про принизливі шкільні прізвиська. Так, Сергій Притула зізнався, що через криві зуби його називали "ішаком". Повернувшись до обговорення пісні, судді зазначили, що вона все ж таки не дотягує до перемоги.

20:12 - У 2013 році 15-річний Олександр Порядиньский став наймолодшим переможцем шоу "Х-фактор", але після тріумфу зник зі сцени на 6 років. Виявляється, весь цей час вокаліст готував себе до участі в Євробаченні, відточував вокал і худнув: до виступу він втратив 60 кг. Сильний оксамитовий вокал, який багато порівнювали з британським соул-виконавцем Rag'N'Bone Man, підкорив Тіну Кароль. Проте суддя розкритикувала типовий "битовушний" образ, який не дає йому виділитися. Андрій Данилко також зазначив, що сценічний образ учасника Нацвідбору не стикується з його вокалом.

19:53 - 18-річна Еліна Іващенко має карму переможниці: вона посіла перше місце у всіх пісенних конкурсах, в яких брала участь, включаючи "Х-фактор" і "Голос країни". Дівчина співає з 5 років, і ніколи не сумнівалася, що приголомшливі вокальні дані приведуть її на сцену Євробачення. У стандартній для конкурсу баладі Get Up (Вставай) співачка звертається до всіх жінок, які пережили домашнє насильство. Як не дивно, Андрію Данилку пісня не сподобалася: він назвав її вторинною. Тіна Кароль, в свою чергу, розкритикувала аранжування, сукню і постановку номера.

У коментарі theLime Еліна Іващенко зізналася, що критика суддів не змогла збити її переможний настрій.

- Як враження? Що сама думаєш про виступ?

Чесно, отримала масу задоволення. Я дуже щаслива, що мій номер відбувся саме так, як відбувся. Щаслива, тому що віддалася глядачеві повністю.

- Що думаєш про слова Данилко, що пісня - вторинна, що на Євробаченні вона загубиться?

Я вважаю, що не може бути пісень штампованих, як сказали судді. Ніколи з цим визначенням погоджуюся. Кожна пісня по-своєму особиста, і кожен бачить в ній щось своє. Для мене такі коментарі не образливі, це думка всього лише однієї людини. Але мені ця критика дуже приємна, адже мою пісню помітили і оцінили.

19:38 - Сетра Бетті, Сіону і Міріам з групи FO SHO - українки, і в своїй музиці поєднують українську душу зі справжнім хіп-хопом. Трек BLCK SQR (Чорний квадрат) харків'янки написали, надихаючись творчістю Казимира Малевича, а в тексті висміяли сучасне мистецтво. Тіна Кароль похвалила вокальні дані дівчат і зізналася, що хотіла б із ними заспівати, Андрій Данилко побажав групі опинитися в фіналі, а Віталій Дроздов зазначив, що з 2019 року їхня творчість стала набагато якіснішою.

За лаштунками theLime поговорили з яскравими учасницями, і FO SHO зізналися, що не очікували такого теплого прийому.

- Дівчата, до вашого виступу багато говорили про те, що аудиторія поки не готова до такого формату. Ви зараз виступили, чули зал. Що думаєте?

Не знаємо, хотілося би вірити, що все добре. У всякому разі, ми зробили все, що могли. Як говорив Андрій Данилко, якщо робити, то головне робити це талановито. Ми чеканили своє мистецтво і творчість роками, тому зробили все, на що здатні.

- Що думаєте про коментарі суддів? З усім чи згодні?

Було настільки позитивно, ми просто повірити не могли. Правда, були в шоці.

- Хто вас підтримує сьогодні?

Сьогодні з нами наші батьки, вони в залі. Приїхали підтримати нас з Харкова.

19.08 - MOONZOO feat. F.M.F. Sure працюють в жанрі "sad dance" - танцювальна музика для тих, кому не весело. Команда українських електронщиків і репер-айтішник з Флориди представили стильний трек Maze (Лабіринт), який відразу ж запалив зал. Медіамагнат Віталій Дроздов назвав хлопців білими воронами, оскільки їхня атмосферна композиція не вписується в традиції Євробачення, проте Андрій Данилко пісню похвалив, зізнавшись групі в своїй симпатії.

18:50 Привіт всім, хто стежить за ходом Національного відбору на Євробачення-2020! Сьогодні ми також ведемо текстовий онлайн головних подій з концертного залу КПІ в Києві. З хвилини на хвилину на сцені з'явиться перший гурт. Згідно з результатами жеребкування, відкривати другий півфінал випала можливість колаборації MOONZOO feat. FMF Sure.

Нагадаємо, лише шестеро учасників відбору на Євробачення-2020 пройдуть у фінал (по три з кожного півфіналу), де вже 22 лютого змагатимуться за квиток до Нідерландів, країни-господарки пісенного конкурсу. Онлайн-трансляцію відбору з 19:00 ведуть канали СТБ та UA: Перший.

Послухати конкурсні пісні всіх учасників Національного відбору можна тут, а тим часом пропонуємо читачеві прийняти участь у голосуванні і вказати найкращого, на ваш погляд, учасника другого півфіналу (якщо ви користуєтеся функцією блокування реклами в браузері, форма голосування може не відображатися).

  • За підсумками першого етапу, до фіналу вже пройшли сольний проект бандуристки Марини Круть (KRUTь), співачка Jerry Heil та гурт Go-A. При цьому проект KRUTь став абсолютним фаворитом, отримавши максимальний бал як від глядачів, так і від членів журі.
  • Читайте також за посиланню коротке інтерв'ю з Мариною Круть про перші емоції після успішного півфіналу і подальші плани на фінал Національного відбору.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами