Лайм

Зеленський нагородив 90-річного Григорія Чапкиса почесним орденом

Орден вручили хореографу до його ювілею

Президент України Володимир Зеленський вручив відомому хореографу і колись своєму судді на шоу "Танці з зірками" Григорію Чапкису почесний орден Ярослава Мудрого V ступеня.

Як зазначається в указі №56/2020 від 24 лютого, опублікованому Офісом Президента, нагородити Чапкиса гарант вирішив "за визначний особистий внесок у розвиток національної культури і хореографічного мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність".

Фото: instagram.com

За роки кар'єри 90-річний Чапкис став одним з найвідоміших в Україні хореографів. Народний артист України є керівником іменної школи танців, балетмейстером ансамблю бального танцю "Натхнення", а також досі викладає на кафедрі Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка.

Незважаючи на вік, хореограф досить часто з'являється і на ТБ. У 2019 Чапкис повернувся на проект "Танці з зірками". Спочатку в якості запрошеного судді, та згодом автори проекту запропонували йому стати четвертим постійним членом журі.

13 роками раніше, у 2006-му, Григорій Чапкис вже був суддею танцювального шоу, в якому брав участь Володимир Зеленський. Партнеркою коміка на той момент була хореограф Олена Шоптенко.

  • Раніше ще 89-річний Григорій Чапкис розповів про три шлюби і молоду кохану. Їх різниця у віці - 51 рік, але коханню, як відомо...
  • Дивіться, як Григорій Чапкис раптом з'явився на сцені 10 сезону шоу "Голосу країни". 90-річний артист прийшов підтримати свою подругу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами