Лайм

В Україні скасовують концерти співачки Zivert: хто це і чому їх не скасовували раніше

Цього літа співачка збиралася виступити в Одесі та Києві

В Одесі скасували концерт російської співачки Zivert (Юлії Зиверт), запланований на 24 липня цього року. Під питанням тепер виявився і концерт в Києві, який анонсували на 4 серпня.

Як зазначив в Telegram активіст Сергій Стерненко, приводом для цього стали незаконні гастролі співачки в окупованому Росією Криму. Сама ж Юлія Зиверт повідомила шанувальникам, що концерти "переносяться на невизначений термін" через труднощі з перетином кордону в дні карантину. Розповідаємо головне про співачку та її попередні виступи в Україні.

Zivert Фото: instagram.com/_zivert

Про співачку Zivert заговорили в 2017 році незабаром після виходу її успішних синглів "Чак" та "Анестезія". Не менш успішним виявився трек Life, який вийшов пізніше й опинився серез найпопулярніших треків у додатку Shazam за 2019 рік.

Ще до виходу дебютної платівки Vinyl #1 у 2019 році Юлія Зиверт початку концертну діяльність, в тому числі стала охоче приймати запрошення виступити в окупованому Росією Криму. Так, в серпні 2018-го вона виступила з концертом на одному з пляжів Ялти, а 2019 рік Zivert зустріла концертом у Сімферополі.

Афіша концерту Zivert в Ялті Фото: yaltaintourist.ru

Таким чином співачка щонайменше двічі порушила закони України, а також фактично висловила свою підтримку анексії українського півострова Росією. Незважаючи на це, в травні, квітні та червні того ж року співачка провела концерти в Одесі, Києві та Дніпрі. Питання, чому виконавиці не заборонили в'їзд до країни ще в 2019 році, залишається відкритим.

Коли ж в Україні з'явилися афіші з анонсами нових заходів на 2020 рік, Сергій Стерненко поставив це питання Державній прикордонній службі - там лише розвели руками і послалися на те, що Zivert вже виступала в українських містах раніше, а тому й не побачили причин перешкоджати новим концертам.

Крім цього Стерненко вказав і на той нюанс, що, наприклад, організатором вже скасованого концерту в Одесі виступила компанія "Квартал Концерт", співзасновником якої є сценарист Сергій Шефір, який з 2019 року також ще став першим помічником президента України Володимира Зеленського.

Афіша концерту Zivert в Одесі Фото: on.od.ua

Концерт співачки Zivert в Києві поки офіційно не скасовано, при цьому Сергій Стерненко впевнений, що це лише питання часу. Сама співачка, як уже згадувалося вище, заявила, що концерти перенесені. "На жаль, у зв'язку з продовженням карантину і не відкритим з 15.07 кордоном (Росія, як і раніше червона зона) всі мої концерти в Україні переносяться на невизначений термін", - написала вона в Instagram.

  • Раніше заслужений артист України Юрко Юрченко зізнався, що змушений працювати в таксі. У зв'язку з цим музикант вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського.
  • Сергій Жадан розповів про те, чому відмовився працювати з командою Володимира Зеленського. На історію про дзвінок з Офісу президента письменника наштовхнули неоднозначні висловлювання гаранта на травневій прес-конференції в Києві.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами