Лайм

Син Пабло Ескобара розповів про заховані скарби батька

З відомим батьком Філіп Уіткомб бачився лише кілька разів

Позашлюбний син колумбійського наркобарона Пабло Ескобара, який проживає сьогодні на Майорці під псевдонімом Філіп Уіткомб (справжнє ім'я - Роберто Сендойя Ескобар), заявив, що знає, де зберігаються скарби його відомого батька.

У бесіді з BBC чоловік також анонсував вихід авторської книги "Син Ескобара. Первісток", в якій розповість свою історію.

Філіп Уіткомб Фото: фрагмент з інтерв'ю BBC

Ще дитиною Уіткомб фактично став сиротою. В ході однієї зі спецоперацій загинула його мати, після чого хлопчика всиновив агент британської секретної розвідувальної служби МІ-6. Пізніше чоловік пояснив хлопчику, звідки у того спогади про перестрілку та смерті жінки в червоному.

Через роки з батьком-злочинцем Уіткомб бачився лише кілька разів. Найбільше чоловікові запам'яталися запах наркобарона, в якому відчувалися аромати одеколону та гашишу, а також його слова - батько закликав сина не забувати, що він - Ескобар. При цьому в свідоцтві про народження Роберто Сендойя Ескобара ім'я батька не згадуєть, але про його спорідненість з главою Медельїнського картелю йдеться в документі про хрещення.

У бесіді з журналістами Уіткомб також розповів, що знає ключ до скарбів Ескобара, при цьому уточнив, що мова не йде про заощадження готівкою. На питання, як чоловік планує ними розпорядитися, Уіткомб відповів, що передасть більшу частину виручених грошей на боротьбу з наслідками того, що "дон Пабло Ескобар зробив з населенням цього світу".

Пабло Ескобар Фото: Колумбійська національна поліція (Вікіпедія)

Нагадаємо, Пабло Ескобар, один з найвідоміших злочинців XX століття, протягом 15 років очолював Медельінській картель. За деякими оцінками, на початку 90-х його стан перевищувало $30 мільярдів, а картель покривав більше 80% наркотрафіку в США.

У грудні 1993-го в ході однієї з операцій по затриманню наркобарона колумбійською поліцією та спецслужбами США Ескобар був застрелений на даху житлового будинку в медельїнському кварталі Лос Олівос.

  • Читайте також на theLime, як брат Пабло Ескобара оголосив війну компанії Apple і випустив гнучкий смартфон. Все б нічого, от тільки це вже робили китайці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами