Лайм

Помер Борис Грачевський - що він говорив про Україну та анексію Криму

Творець "Єралашу" підтримував анексію Криму

14 січня від ускладнень коронавірусу помер Борис Грачевський - художній керівник кіножурналу "Єралаш". У мережі пригадали, що Грачевський також був одним з підписантів колективної заяви діячів культури Росії в підтримку позиції президента Путіна по Україні і Криму.

Фото: Wikipedia

"Наша спільна історія і спільні корені, наша культура і її духовні витоки, наші фундаментальні цінності і мова об'єднали нас назавжди. Ми хочемо, щоб спільність наших народів і наших культур мала міцне майбутнє. Ось чому ми твердо заявляємо про підтримку позиції Президента Російської Федерації по Україні і Криму", - йдеться в заяві.

Також в 2014 році Грачевський в інтерв'ю RT заявив, що мріє, щоб Україна, Росія і Білорусь об'єдналися в одну велику країну.

"Я категорично вважаю, що нас ділити ніяк не можна, тому що для мене в основі основ та сама Київська Русь. Звідти багато що виходить, і це неможливо розділити. Просто якісь трохи різні мови не дають нам абсолютно можливості жити. Коли ми розділилися, для мене це було великою неприємністю, хоча у мене там сильно немає родичів [в Україні]. Незважаючи на те, що мої діти - всі троє - українці, для мене був великий біль. Це наша батьківщина, і з цим нічого не зробиш. Ми з цим виросли. Це стосується не тільки Криму, але і взагалі всієї України. Це свої люди. Я б мріяв, щоб Україна, Росія і Білорусь об'єдналися в одну велику красиву країну. Це було б найбільше щастя для мене", - сказав Грачевський.

Творець Єралашу сказав, що відчуває "біль і жах від цієї всієї самостійності, яка кінця і краю не має". "Я за порядок, тому що в першу чергу свобода - це порядок", - вважав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами