Лайм

В Одесі стартував ювілейний міжнародний кінофестиваль: фото і головні його події

Фестиваль триватиме до 20 числа включно

У п'ятницю, 12 липня, в самому серці Одеси відкрився 10 щорічний міжнародний кінофестиваль, він триватиме до 20 числа включно і традиційно включатиме в себе масу культурних заходів. Церемонія відкриття та вихід гостей на червону доріжку почалися біля Одеського театру опери та балету.

Програма ювілейного фестивалю включила в себе кілька гучних прем'єр, зокрема, показ французької стрічки "Прекрасна епоха" Ніколя Бедоса, яка голосно заявила про себе на 72-му кінофестивалі в Каннах. Крім цього насичена програма включатиме спецпокази під відкритим небом, тематичні виставки, а також майстер-класи від провідних діячів в галузі кіно. Спеціальними гостями в ОМКФ-2019 стали відомі акторки Роуз МакГоуен та Катрін Деньов, режисер і лауреат численних премій Майк Лі та інші. The Lime простежив за ходом церемонії і розповідає про найцікавіші її події.

Ведучими церемонії відкриття не перший рік поспіль стали журналісти Яніна Соколова та Олег Панюта. Спеціальним медіапартнером - телеканал "Україна". У числі перших на сцені церемонії виступили віце-прем'єр Павло Розенко, міністр культури України Євген Нищук та глава Держкіно Пилип Іллєнко. Зі сцени Одеського театру опери і балету трійця привітала місто з ювілейним фестивалем, а також згадала режисера Олега Сенцова, якого досі утримують у російській в'язниці а також інших політичних в'язнів Кремля.

Підтримав Сенцова і британський режисер Майк Лі, лауреат премій "Оскар", "Золотий глобус" і BAFTA. Цього року метр кінематографа став спеціальним гостем фестивалю: "Як і всі кінематографісти світу, я хочу висловити свою підтримку Олегу Сенцову. Мої думки, моя любов зараз з ним", - зазначив зі сцени 76-річний Лі.

У свою завидну колекцію нагород режисер додасть ще одну статуетку - "Золотого Дюка": "Це велика честь для мене - отримати цю нагороду. Мені дуже приємно. Ще приємніше бути присутнім на 10 міжнародному фестивалі. Величезна честь бути саме в Одесі і отримувати цю нагороду в Одесі, тому що це неймовірно кінематографічний місто ", - додав він.

У програмі ювілейного фестивалю з 12 по 20 липня покажуть ретроспективу фільмів Майка Лі, а також його свіжу картину "Пітерлоо" (2018). В цілому ж в програмі ОМКФ-2019 заплановано понад 100 кінострічок. У числі найбільш очікуваних і документальний фільм "Вайншейн", який розповість про голлівудського продюсера Харві Вайнштейн, звинуваченого в масових сексуальних домаганнях.

Світова прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі "Санденс". Його автор - британський режисер Урсула Макфарлейн, чотириразова номінантка на премію BAFTA. В український прокат "Вайнштейн" вийде 22 серпня.

На червону доріжку фестивалю традиційно вийшли українські селебріті, цього року на ній були помічені співачка Джамала, ведуча Леся Нікітюк, режисер Ахтем Сеітаблаєв, коміки-одесити Олег Філімонов, Борис Барський, Георгій Делієв, Олексій Міграновіч, зірка шоу "Холостяк" Іраклі Макацарія, травесті-діва Монро та інші.

У числі спеціальних гостей на церемонії відкриття засвітилася і американська актриса Роуз МакГоуен, зірка серіалу "Зачаровані". 13 липня вона проведе в Одесі майстер-клас з ретроспективою своїх фільмів, а також прес-брифінг.


Фото: Ольга Покровська (канал "Україна")

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї