Лайм

10 акторів, які зіграли Чарльза Менсона в кіно і серіалах

Лідер секти "Сім'я» ставав персонажем багатьох фільмів і серіалів

Фільм Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" підігрів інтерес публіки до особистості Чарльза Менсона - лідера секти, члени якої вбили вагітну акторку Шерон Тейт і трьох її друзів в будинку на С’єло Драйв. Але Деймон Херріман, який зіграв роль Менсона у Тарантіно і в серіалі Netflix "Мисливець за розумом", - не єдиний актор, який намагався втілити на екрані образ злочинця. Розповідаємо про фільми та акторів, які робили це до нього.

Бен Мелліш у фільмі "Привиди Шерон Тейт"

Хоррор 2019 року розповідає про те, як Чарльз Менсон і його "Сім'я" катували і вбили Шерон Тейт серпневої ночі 1969 року. Судячи з усього, фільм дуже поганий: на IMDB його рейтинг становить всього 3 бали з 10.

Метт Сміт у фільмі "Так сказав Чарлі"

Метт Сміт, знайомий публіці за серіалами "Доктор Хто" і "Корона", виконав роль Менсона в драмі 2018 року. Режисером фільму виступила Мері Херрон ("Американський психопат"), а сюжет розповідає про трьох учасниць секти, які діляться жахливими подробицями своїх стосунків з Чарлі.

Джефф Вард в фільмі "Втрачені дівчата Менсона"

У фільмі 2016 року історія учасниць "Сім'ї" розказана від імені Лінди Касабіан, яка була основним свідком звинувачення у справі про вбивство Шерон Тейт. Дівчина прибуває в, здавалося б, ідилічну комуну хіпі на Ранчо Спена, де її приймають з розпростертими обіймами. Спокушена вільним життям, Лінда потрапляє під дію авторитету Менсона і втягується в злочинну діяльність.

Еван Пітерс в серіалі "Американська історія жахів"

Еван Пітерс чудово зобразив Чарльза Менсона в сьомому сезоні "Американської історії жахів". Компанію йому склали Сара Полсон і Біллі Лурд, що зіграли фавориток Менсона, Сьюзен Аткінс і Лінду Касабіан.

Гетін Ентоні в серіалі "Водолій"

Серіал "Водолій", що транслювалися на каналі NBC в 2015-2016 роках, розповідає про сержанта поліції Лос-Анджелеса, призначеного розслідувати пропажу дівчини в 1967 році. Викрадачем опиняється Чарльз Менсон у виконанні Гетіна Ентоні (Ренлі Баратеон з "Гри престолів").

Райан Кайзер у фільмі "Будинок Чарльза Менсона"

Фільм 2014 року також ще не може похвалитися хорошим рейтингом: на IMDB його оцінили в 4,8 бала з 10. Триллер досліджує хроніку життя і образ мислення Чарльза Менсона аж до організації вбивств Тейт і ЛаБьянкі.

Стівен Кардуелл у фільмі "Привиди Чарльза Менсона"

У трилері 2014 року "Haunting Charles Manson" персонажа Стівена Кардуелла переслідує дух Романа Поланські, чоловіка Шерон Тейт. Фільм включає в себе альтернативне закінчення історії Менсона після жахливих вбивств 1969 року.

Райан Роббінс у фільмі "Я, диявол"

У драмі 2009 року розповідається про життя і злочини Леслі Ван Хаутен, наймолодшої учасниці вбивств в серпні 1969 року. Роль лідера "Родини" дісталася Райану Роббінсу, відомому за серіалами "Зоряний крейсер Галактика" та "Притулок".

Трей Паркер в мультсеріалі "Південний парк"

Творець "Південного парку" Трей Паркер озвучив Чарльза Менсона в 16-му епізоді 2-го сезону мультсеріалу. Серія під назвою "Щасливого Різдва, Чарлі Менсон!" розповідає про те, як злочинець тікає з в'язниці, потрапляє в будинок до родичів Кармана в Небрасці і несподіваним чином добрішає.

Стів Рейлсбек у фільмі "Хелтер Скелтер"

Серед всіх перерахованих вище фільмів міні-серіал "Хелтер Скелтер" 1976 року має найкращі оцінки критиків і глядачів. Він заснований на книзі 1974 року, написаної прокурором Вінсентом Багліозі і Куртом Джентрі. Сюжет розповідає про розслідування і судові розгляди у справі про жахливі вбивства Тейт-ЛаБьянки, а роль Менсона виконав номінант на "Золотий глобус" Стів Рейлсбек.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї