Лайм

Такі історії повинні розповідати не американці як я: співавтор "Чорнобиля" звернувся до українців

Сценарист Крейг Мейзін виступив на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії

Історії на зразок Чорнобильської катастрофи повинні розповідати не американці, а українці. Тому Україна має докласти зусиль і почати активніше розвивати індустрію кіно.

З таким покликанням до українців на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) виступив сценарист серіалу "Чорнобиль" каналу HBO Крейг Мейзін, повідомляє прес-служба форуму.

"Правда в тому, що такі історії повинні розповідати не американці як я... Думаю, було дуже добре почати думати про ваше мистецтво, про вашу культуру як спосіб висловлювання. Озиратися на своє минуле якомога чистішим і ясним поглядом - це нормально і добре. В українській історії ХХ століття - драматичні, сумні і, одночасно, прекрасні сторони. Вони потрібні нам усім", - підкреслив Мейзін.

При цьому співавтор гучного проекту HBO додав, що світ досі майже нічого не знає про настільки масштабну трагедію як Голодомор.

"Люди, які можуть підтримувати кіновиробництво в Україні, - я закликаю вас, підтримайте своїх кінематографістів. Завдяки цьому люди зможуть розповісти свої історії. Розповісти їх такими, якими вони дійсно були", - додав він.

Нагадаємо, серіал "Чорнобиль" вийшов на екрани 6 травня. В основі сюжету - аварія на Чорнобильській АЕС у 1986 році та події навколо інциденту в наступні кілька років. Головними персонажами серіалу стали заступник директора Інституту атомної енергії імені І. В. Курчатова Валерій Легасов та заступник голови Ради Міністрів СРСР Борис Щербина. Герої фільму кидають всі сили на ліквідацію наслідків аварії, а далі на вивчення її причин.

  • Читайте на The Lime інтерв'ю з головним актором серіалу "Чорнобиль" Джаредом Харрісом про роль вченого Валерія Легасова, зйомки в Києві та небажання своїми очима побачити Чорнобиль.
  • Сценарист серіалу "Чорнобиль" Крейг Мейзін пояснив нестиковки в його сюжеті. За словами сооавтора проекту, розбіжності з історичною хронікою дозволили розповісти історію двох років у п'яти серіях.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї