Лайм

Ніякої комп'ютерної графіки: Том Круз переніс перевантаження у винищувачі заради нового фільму

Ризикову затію втілили заради "переконливого спотворення обличчя"

Том Круз на зйомках намагається виконувати більшість трюків самостійно, і фільм "Топ Ган: Меверік" не став винятком. Щоб переконливо виглядати в сценах з перевантаженням у винищувачі, актор відмовився від комп'ютерної графіки та знаходився в кабіні, поки професійні льотчики виконували ризиковані маневри.

"Ви просто не зможете передати цей досвід, якщо не будете знімати його наживо, - сказав Круз у вражаючому бекстейдж-відео. - Для того, щоб досягти цього, ми працювали з найкращими льотчиками-винищувачами в світі. Це агресивно. Ви не можете зіграти таке спотворення обличчя. На них діє 7,5-8 g (одиниць стандартного прискорення вільного падіння)".

При тривалих перевантаженнях 7-8 g у людини пропадає зір, кров відливає від голови і вона втрачає свідомість. Звичайна людина може витримувати перевантаження до 15 g близько 5 секунд без втрати свідомості.

Том Круз переконав колег по фільму повторити його ризиковий трюк. Актор Майлз Теллер зізнався, що ніхто не думав, що вони дійсно будуть знімати ці сцени живцем.

"Помістити нас в літаки було дуже серйозною справою. Всі думали, що це неможливо, - сказав Теллер. - І я думаю, що коли Том чує, що щось неможливо, він одразу береться до роботи".

Зйомки фільму також проходили на борту авіаносця "Авраам Лінкольн". Продюсер Джері Брукхаймер хотів таким чином зробити "Топ Ган 2" "любовним листом до авіації".

Фільм "Топ Ган: Меверік" є продовженням культового драматичного бойовика 1986 року "Кращий стрілець" Тоні Скотта. Він вийде на великі екрани в червні 2020 року.

  • У жовтні Том Круз погостював у містах України та навіть покатався в київському метро. Виявилося, зірка Голлівуду шукав локації для нового проекту.
  • Бред Пітт пожартував про перевагу над Томом Крузом. Актор розповів про свій найбільш "сміливий" вчинок на зйомках і порівняв себе зі знаменитим колегою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: Том Круз

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї