Лайм

Є одне маленьке питання - режисер Ахтем Сеітаблаєв про резонанс навколо голови Держкіно

Режисер пояснив, якою бачить ситуацію

Дивного в призначенні Марини Кудерчук, яка з минулого року займала посаду заступника губернатора Запорізької області, на посаду очільниці Держкіно немає нічого - ім'я жінки звучало в розмовах на цю тему вже давно. При цьому, як зазначив режисер Ахтем Сеітаблаєв, йому досі не зрозуміло, в чому Кудерчук виявилася кращою як фахівець, за генерального продюсере ОМКФ Юлію Сінькевич, яка отримала підтримку громадськості.

Про це режисер написав на особистій сторінці у Facebook, де також додав, що поки все це йому здається "логічним продовженням руйнування смислів і цінностей" в державі.

"Цікаво почути членів конкурсної комісії, подивитися відео під час конкурсу <...> Погане відчуття від того, що виглядає все це, як логічне продовження руйнації смислів та цінностей... суди над бойовими генералами та волонтерами, кодування українських телеканалів, непрозорість та безвідповідальність e прийняті рішень, продовжувати можно, на жаль, довго", - вказав він.

Крім цього режисера також турбує ще одне "маленьке питання" - що буде далі з кіно: "Чекаю на прес-конференцію", - уклав Сеітаблаєв.

  • Про обрання Марини Кудерчук на посаду глави Держкіно стало відомо 29 січня. Новина викликала у мережі вкрай негативну реакцію громадськості, причинами цього стала відсутність у Кудерчук профільного досвіду. Пізніше також сплив факт особистого знайомства жінки з президентом Володимиром Зеленським, у якому багато хто з учасників дискусій на цю тему побачили пряму відповідь на питання Ахтема Сеітаблаєва.
  • Раніше Ахтем Сеітаблаєв присоромив Володимира Зеленського та студію "Квартал 95" за серіал "Свати" і повернення акторові Федору Добронравову права на в'їзд до України. Творець картини "Кіборги" запропонував гаранту відвідати окупований Росією Крим.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї